COPE

TECNOLOGIA

Hauran videoconsoles aquest Nadal?

La crisi dels semiconductors encara afecta als fabricants de targetes gràfiques.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:31

Tots els dimarts Eduard Porta, expert en comunicació i tecnologia mòbil, ens explica les novetats tecnològiques de la setmana a Migdia a COPE Catalunya i Andorra. (àudio). Amb ell hem parlat de la falta de microxips que està afectant a tot el mercat.


-Nvidia reedita la RTX 2060, ara amb 12 GB de RAM, per a fer front a l'escassetat de targetes gràfiques

Les targetes gràfiques de Nvidia tindran pròximament una major disponibilitat comercial. Així ho va prometre el CEO de Nvidia.

Però per bona que sigui la seva cadena de subministrament, la crisi dels semiconductors encara afecta al fabricant de targetes gràfiques, i bona prova d'això és que l'antiga RTX 2060 ha estat actualitzada amb 12 GB de RAM com a solució a la falta de models més moderns.

No sols duplicarà la quantitat de memòria integrada en la targeta llançada al començament de 2019, sinó que millora altres aspectes tècnics per a acostar-se a les especificacions de la variant Súper.

Nvidia no ha facilitat el preu de venda al públic de la seva nova RTX 2060 però el model llançat en 2019 va tenir un PVP de 369 euros, actualment s'estan movent entre els 818 i els 983 euros, a causa de la falta d'estoc.

De les més modernes RTX 3060 de 12 GB de les quals hi ha poquíssimes unitats disponibles superen folgadament els 1.200 euros.


-La FTC presenta una demanda per a bloquejar la compra de ARM per part de Nvidia

La Comissió Federal de Comerç (FTC), una agència independent del govern dels Estats Units que té com a missió protegir els consumidors i promoure la competència, ha presentat una demanda que busca bloquejar la compra de ARM per part de Nvidia.

ARM és una companyia britànica que consisteix a crear arquitectures a qualsevol client, incloent Nvidia, Apple, Qualcomm i Samsung entre molts altres.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

Si això canvia i Nvidia es fa amb ARM, la FTC sosté que donaria a una de les empreses de xips més grans del món el control sobre la tecnologia i els dissenys.


-HarmonyOS 2.0 arribarà a Europa a partir de 2022

HarmonyOS, el sistema operatiu que Huawei va anunciar fa alguns anys com a alternativa a Android i iOS. La companyia té intenció de presentar HarmonyOS a Europa a partir de 2022. Que actualment a Espanya només ho podem veure dos Smartwatch i una Tauleta

HarmonyOS promet un millor rendiment del terminal, millor gestió de l'emmagatzematge intern i una millor gestió de la bateria, sempre segons Huawei

.

-Sony estaria preparant un servei de subscripció per a competir amb Xbox Game Pass

Sony està treballant a llançar la seva pròpia versió de Xbox Game Pass, però sense grans jocs disponibles des del primer dia.

El servei, que hauria d'estar disponible durant la pròxima primavera, permetrà accedir a un catàleg de jocs i fusionarà els plans de subscripció existents de Sony: PlayStation Plus i PSNow


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo Mediodía COPE

Mediodía COPE

Pilar García Muñiz

Escuchar