COPE

OCI NOCTURN

El Govern espanyol aprova reobrir l'oci nocturn fins a les 2 o les 3

Catalunya en queda fora per la incidència de contagis acumulada

El Govern espanyol aprova reobrir loci nocturn fins a les 2 o les 3

MIG DIA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:24

El Consell Interterritorial de Salut (CIS) ha aprovat "per majoria" una Declaració d'Actuacions Coordinades (DAC) de "compliment obligat" que permet obrir l'oci nocturn fins a les dues o les tres de la matinada en els territoris amb risc nul o baix de covid-19.

La reobertura s'acota a territoris amb incidència acumulada de 50 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants a catorze dies o per sota, fet que, per al moment, deixa fora Catalunya, que en té 110.

La DAC aprovada avui és un text refós de les cinc DAC que s'havien aprovat des de l'any passat, una proposta que havien posat sobre la taula diverses Comunitats Autònomes. La petició va motivar un grup de treball format per 13 Comunitats que va elaborar el text refós que finalment s'ha aprovat avui.

A banda de les directrius al voltant de l'oci nocturn, també n'hi ha sobre restauració, sobre esdeveniments multitudinaris, per fer front a la vacunació, sobre la col·laboració amb entitats locals o sobre el consum de tabac.

Diverses Comunitats, entre elles Catalunya i el País Basc, no han participat ni en el debat ni en la votació de la DAC refosa. En el cas d'aquests dos territoris ho han fet amb l'argument que envaeix competències.

Cal recordar que, a Catalunya, el Procicat ha aprovat avui allargar fins a la 1 de la matinada l'horari de la restauració, la cultura i les botigues de conveniència a partir de divendres. A més, també s'ampliarà del 50 al 70% l'aforament al comerç i als gimnasos, i es permetrà un 20% d'ocupació en activitats culturals i esportives a l'aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones. A més, podrà obrir la restauració a dintre d'equipaments esportius i culturals, com sales de concert, teatres o cinemes. També s'incrementa del 30 al 50% l'aforament a parcs i fires d'atraccions.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Reproducir
Directo Fin de Semana

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Escuchar