COPE

Els usuaris de residències no podran sortir a l exterior a partir d avui.

Audio

Herrera Cope CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:29

A partir d'aquest dijous, els residents dels geriàtrics d'arreu de Catalunya no podran sortir a l'exterior. Les conselleries de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies han acordat aquest dimarts posar en marxa mesures addicionals per protegir les residències de gent gran de possibles brots de coronavirus.

D'aquesta manera, se suspenen les sortides a l'exterior, com els passejos; també les de curta durada, normalment autònomes o acompanyades de familiars i cuidadors; les de caps de setmana i totes aquelles inferiors a tres setmanes. A la tornada, caldrà que els usuaris passin una sèrie de mesures de protecció com si es tractés de persones que ingressen per primera vegada, és a dir, hauran de sotmetre's a una prova PCR i s'estaran deu dies en aïllament.

La Generalitat, però, obre la porta a sortides de curta durada, en casos excepcionals i amb l'autorització de la direcció dels centres. Aquestes sortides acordades amb els familiars necessitaran que se signi un document de declaració responsable dels residents o dels familiars, que seran informats de les mesures de protecció que han de seguir durant aquest període.

Per "recuperar i reforçar els vincles familiars i socials", sí que es mantindran les visites a la residència. Tot i així la direcció del centre podrà adaptar o suspendre aquestes visites en funció de la situació epidemiològica definida per l'autoritat sanitària, i prèvia informació als responsables sanitaris i a les famílies.

Aquest i altres temes pròxims pots trobar cada dia de 12.20 a 13 hores a “Herrera a Cope Catalunya i Andorra”.Les històries més humanes que succeeixen a Catalunya són ampliades amb les veus dels seus protagonistes en les franges locals de la Cadena Cope a Catalunya. Si el teu horari d'escoltar ràdio és a partir de les 13.00 i fins a les 14.00 hores no et perdis”Migdia Cope Catalunya i Andorra “.

Un temps de ràdio en directe amb les millors entrevistes musicals dels artistes que triomfen o els escriptors que presenten les seves últimes novetats literàries. No manca mai l última hora informativa comptada de forma àgil i ràpida .Un avanç de les notícies esportives que s'amplian a les 15.05 hores en “Esports Cope” o el temps i la mobilitat en les carreteres catalanes. Recorda, de 12.20 a 14 hores, escolta Cope Catalunya i Andorra.

Podeu seguir el programa a través de les xarxes socials.Twiter,Instagram i Facebook @Cope_catalunya .I a COPE.ES ,tindreu tota l informació minut a minut

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Reproducir
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Escuchar