COPE

ECONOMIA

Els treballadors de Nissan ratifiquen per unanimitat l'acord amb l'empresa

Centenars de persones han assistit a l'assemblea, en la qual s'ha desgranat el document consensuat.

Audio

Migdia a COPE CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:12

Els treballadors de Nissan han ratificat, per unanimitat, l'acord definitiu sobre l'ERO que afecta 2.525 treballadors i suposarà el tancament de les plantes a Catalunya. Centenars de persones han participat en l'assemblea, convocada per CCOO, UGT, CGT i l'USOC.

Després que els representants dels sindicats desgranessin, a grans trets, el document consensuat, els empleats, a mà alçada, hi ha donat el vistiplau.

Entre d'altres, l'empresa s'ha compromès a no executar cap acomiadament traumàtic i les baixes només seran voluntàries o per prejubilacions fins a finals del 2021, quan es tancaran les plantes de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb Xavi Hernández, portaveu del sindicat UGT a Nissan, que creu que aquest acord "aclareix l'escenari per treballar més a fons les opcions de reindustrialització".

En aquest sentit, creu que la ubicació de Nissan a la Zona Franca "té un actiu d'ubicació i immobiliaris molt grans", i afegeix que el tancament, ara previst per a finals del 2021, deixa "un talent dels treballadors, i treballarem per aconseguir projectes d'inversió que permetin recuperar llocs de treball". "Reindustrialitzar el país és un dels eixos del pla de reactivació", assegura.

D'altra banda, el Departament d'Empresa i Coneixement ha reiterat aquest dijous que continua buscant "totes les alternatives possibles" per trobar noves inversions industrials que ocupin el lloc que deixarà Nissan a finals de l'any que ve i que permetin garantir l'ocupació dels seus treballadors i de les empreses proveïdores.

"Ja fa temps que hi treballem, i més en el sector de l'automoció, ja que és un dels grans pilars industrials a Catalunya", assenyalen fonts del Departament, que també recorden que el sector aporta 143.000 llocs de treball i representa un 10% del PIB català. Per a aquest objectiu, s'hi han implicat la xarxa de 40 oficines exteriors d'ACCIÓ i tot l'equip de Catalonia Trade & Investment.

L'acord s'ha tancat després de dos dies sencers de reunions, primer dimarts al matí de la mediació amb treballadors i empresa per separat i a partir de la mitja tarda entre les dues parts al llarg de 25 hores consecutives de manera telemàtica.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo