COPE

Newsletters
Registrarme

SALUT

Demà és el dia mundial de la salut. Els medicaments del futur es proven ara

En la primera fase participaran uns 20 pacients amb tumors sòlids avançats de diferents tipus de càncer

Audio

MIG DIA A COPE CATALUNYABARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 16:56

Després de demostrar la seva eficàcia i bona tolerància en models animals al laboratori, el tractament amb Omomyc (OMO-103), un fàrmac que inactiva a Myc, un gen clau per a la proliferació de les cèl·lules tumorals, acaba de rebre l'aprovació de l'agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per iniciar els assajos clínics; és la primera miniproteína inhibidora de Myc que arriba a aquesta fase. Parlarem amb la Dra. Laura Souceck investigadora del VHIO.

Aquest nou fàrmac obre les portes a la curació de certs tumors?

Serà un abordatge per quasi tota mena de tumors, de moment tenim molta expectativa amb aquest nou fàrmac.

Com funciona?

Ataquem la proteïna que es troba en tota classe de càncer i el que permet és que no es divideixin i que no creïn el seu microambient. També permet a les cèl·lules tumorals tornar-se visible el sistema immunitari, és a dir, matem la cèl·lula del càncer a mecanismes diferents utilitzant un fàrmac únic que és Omomyc.

Serveix per a tota classe de càncer?

És la primera vegada que utilitzem en pacients humans. Ha funcionat molt bé en ratolins i ara hem de demostrar que té la mateixa eficàcia en pacients. En dues setmanes començarem l'assaig clínic en un grup de pacients amb dosis molt baixes i es va augmentant gradualment per demostrar que el fàrmac és tolerable pels pacients.

És igual defectiu en totes les fases del càncer?

Absolutament vam fer assajos en animals que inclouen assajos de prevenció que són els primers estadis del càncer fins als tumors més avançats.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro.

Reproducir
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro.

Escuchar