COPE

EDUCACIÓ

Cauen les ofertes de treball per a titulats universitaris a Catalunya

Aquesta caiguda ha jugat a favor dels titulats en Formació Professional, presents en el nivell de formació requerit en un 41,3% de les ofertes publicades per les empreses

Audio

HERRERA COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 16:23

La pandèmia ha afectat la formació universitària, han caigut les ofertes de feina que demanaven titulats universitaris. Per saber per què ha passat, parlarem amb el responsable de Spring Professional a Catalunya el Sr. CarlosMoratal.

-A quina conclusió arribeu després de l'estudi que heu realitzat per saber el perquè d'aquesta caiguda d'ofertes a titulats universitaris?

Raons hi poden haver moltes, no creiem que hi hagi una raó exclusiva, però segurament serà pel tema de demanda de feina que cada cop ha sigut pitjor i també el fet que hi hagi cada vegada més demanda de formació professional sobretot graus mitjans i graus superiors perquè et permeten incorporar-te al mercat laboral molt més ràpid què no pas la carrera de quatre o cinc anys.

-No hi ha un equilibri entre graus professionals i universitaris?


Això depèn una mica de cada carrera i de cada professional, és a dir, en carreres que estan sobredimensionades com poden ser carreres de lletres on hi han molts més universitaris que no pas oferta o demanda de mercat. En canvi hi ha altres que hi ha una demanda constant i cada cop més creixent com són professions més tècniques com informàtica o enginyeria industrial on el mercat evoluciona i cada vegada demanda més perfils d'aquestes característiques en aquest cas sí que hi ha molts universitaris, però està equilibrat amb la demanda.

-Quina és la sortida laboral on hi ha més possibilitats?

Tots coincidiríem que és una aposta segura el sector tècnic industrial amb tot el que té a veure amb la robòtica, electromecànica, programacions i sistemes. Està funcionant a una velocitat molt més ràpida.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Ángel Correas

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Ángel Correas

Escuchar