COPE

CULTURA

Arriba el “temps de flors” a Girona

L'edició d'aquest any serà un Temps de Flors a cel obert.

Audio

MIGDIA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 21:29

L'exposició de flors "Temps de Flors" és un dels esdeveniments més importants de Girona i es tornarà a celebrar del 8 al 16 de maig després d'estar absent durant un any a causa de la pandèmia.

Ho farà amb 90 muntatges, la meitat dels quals pertanyien ja al 2019, tots estaran a l'aire lliure, i s'hauran de prendre un seguit de mesures per garantir la seguretat i salut dels visitants. Les quatre entrades i sortides de Barri Vell tindran control d'accés i podran albergar fins a 10.000 persones.

L'esdeveniment s'estendrà a nou barris de la ciutat per diversificar el recorregut i evitar les aglomeracions. El Barri Vell serà on hi hagi més nombre de muntatges.

En total, la 65a edició decorarà 83 espais de la ciutat, entre parcs, jardins, carrers, places, zones verdes o murs exteriors d'edificis, esglésies, terrasses i interiors d'edificis i altres punts emblemàtics, com la imponent escala de la catedral. Parlarem amb la Glòria Plana regidora de promoció econòmica de l'Ajuntament de Girona.

-Aquest any sí que podrem gaudir del temps de flors.

No serà com en època prepandèmica però, estem treballant perquè aquests esdeveniments es puguin anar fent. Hem treballat, per exemple, per poder realitzar Sant Jordi i, com no, també el temps de flors. Hem de pensar que el temps de flores es començar a preparar un cop acaba l'edició anterior, en aquest cas l'any passat l'any passat no va haver-hi, però vam començar a treballar per aquest any, tot i la incertesa a partir del setembre. L'edició d'aquest any és especial i serà una mica diferent respecte a les anteriors sobretot perquè serà un Temps de Flors a cel obert.

-Dels espais tancats ens oblidem aquest any?

Tots els espais interiors no hi seran, però sí que hi seran tot els exteriors. En el cas dels banys àrabs no es farà l'interior, però sí que es farà la façana. Una altra cosa molt important és que s'estén per tota la ciutat i això vol dir que hi haurà diferents rutes a nou barris de la ciutat.

-Quan tot torni a la normalitat, es farà com abans?

Esperem que tot torni a ser com abans i que es pugui entrar als espais interiors. Així i tot estem fent una prova pilot aquest any amb l'esdeveniment a cel obert per veure com estendre-ho a tota la ciutat

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar