COPE

MERCÈ 2020

Veïns i comerciants del Gòtic protesten perquè les festes de la Mercè obvian el seu lloc d'origen

El veïnat del barri on es van recuperar la Festa Major al voltant de la Basílica de la Mercè, haurà d'anar a altres barris a veure els seus Gegants.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 17:25

Les entitats veïnals i comercials fan pública una protesta conjunta per posar de manifest què per les Festes de la Mercè, no hi haurà cap activitat de cultura popular ni de cap mena programada a l’espai del barri Gòtic.


Les entitats comparteixen i donen suport al fet de descentralitzar activitats per tal que arribin a altres barris de Barcelona, ara bé “no compartim de cap manera que en aquest repartiment se’ns ignori com a barri. Enguany, les colles Geganteres, els esbarts dansaires i altres espais socioculturals nascuts o arrelats al territori, no actuaran als nostres carrers. Els nostres veïns i veïnes queden privats d’una expressió de Festa Major i de cultura popular que els hi és pròpia.” ens explica Eva, portaveu de la plataforma veïnal Fem Gòtic, a La Linterna Catalunya.

El veïnat del barri on es van recuperar la Festa Major al voltant de la Basílica de la Mercè, haurà d'anar a altres barris a veure els seus Gegants, perquè al Gòtic no en faran. A tall d'exemple: El Gegants del Pi (Gòtic) actuen a Raval. Els Gegants de la Ciutat (Gòtic) actuen al Guinardó. El Gegants Pl. Nova (Gòtic) a Raval. Els Gegants de Sant Jaume (Gòtic) al Parc Güell. Els del Casc Antic a Nou barris.

I una altra trobada Gegantera a les Corts, però cap al Gòtic. Aquesta decisió s’aplica en un moment on seria desitjable consolidar la vinculació de la xarxa veïnal ja resident i promoure l’afecció de la resta de ciutat cap al seu centre històric, aprofitant el descens del turisme i de visitants al centre.

També cal considerar l'impacte econòmic negatiu que aquesta decisió implica sobre el comerç del barri. A la zona més perjudicada per la pandèmia Covid, se li retiren ara els recursos socials i culturals que li són propis.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar