COPE

Newsletters
Registrarme

Tecnologia

A quina edat ha de tenir un nen un mòbil?

Claus per saber a quina edat és recomanable que els nostres fills tinguin el primer mòbil

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 17:36

Gairebé la meitat dels infants d’entre 8 i 11 anys de Barcelona tenen mòbil. La dada és d’una enquesta recent de l’ajuntament, que ho considera natural perquè la societat està envoltada de tecnologia. Això, sí, admeten que cal posar el focus en l'ús que en fa la canalla i en el control dels pares.

“Cada cop comença més aviat la vida digital dels nostres fills”, segons el formador i divulgador digital Gerard Vilanova. A quina edat és recomanable que la canalla tingui el primer mòbil? No és una pregunta fàcil de respondre perquè hi ha molts factors a tenir en compte.


A banda de la necessitat, hi ha un altre element crucial a l’hora de decidir quan és bon moment perquè els nostres fills tinguin el primer mòbil. Es tracta d’haver tingut prèviament un període de formació conjunt amb els adults”.

És a dir, que els pares “acompanyin i introdueixin progressivament” els menors a fer servir el mòbil i les xarxes socials, perquè no “es plantin sols davant les seves primeres experiències digitals”.

La idea és que la canalla tingui una entrada guiada al món digital i sobretot a les xarxes socials. “Sabem que tard o d’hora passarà: si volemque sigui d’una manera orientada i saludable, doncs per què no ho podem fer primer a través d’un compte familiar?”. "Ens esforcem molt a educar els fills i ensenyar-los a parlar, menjar, vestir-se, moure’s pel món, etc., però deixem de banda la part digital de la seva vida", lamenta l'expert. Gerard Vilanova, que és autor del llibreEl seu primer mòbil. Bones pràctiques per a la família digital, dona algunes idees per fer aquest acompanyament. Fins i tot si això vol dir “fer algunes coses abans de temps”. Un cop tinguin el seu propi mòbil, hi ha altres recomanacions per mantenir un cert control i acompanyament. Per exemple, que sigui un mòbil de segona mà amb una tarifa de dades limitada. Així prendran consciència del consum que fan i tindran la responsabilitat de gestionar les dades mensualment. També podem optar per una targeta de prepagament. El mòbil no hauria d'entrar a l'habitació

Un altre mecanisme que considera imprescindible és pactar unsespais i horaris d’ús del mòbil. Recomana fer servir el mínim possible el telèfon a casa i “visibilitzar amb cartells o semàfors verds i vermells” a on es pot utilitzar i a on no. Evidentment, això ha d’afectar tant la canalla com els adults

Vilanova destaca que “la nit és un dels espais més problemàtics en l’ús del mòbil” perquè “la majoria de conflictes, discussions per WhatsApp, amenaces i insults passen en la privacitat de l’habitació”.
Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Escuchar