COPE

Newsletters
Registrarme

Habitatge

Ja es pot demanar l’ajut al lloguer per a joves 2022 de la Generalitat

Es tracta d'una nova línia de subvencions per a persones de fins a 36 anys que no hagin accedit a l'ajuda de la convocatòria estatal

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 18:00

Aquest dimecres comença el termini per demanar l’ajut al lloguer per a joves 2022 de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una nova línia d’ajudes per pagar el lloguer a persones de fins a 36 anys. S’hi poden presentar tots els joves que no hagin demanat o se’ls hagi denegat el Bo lloguer jove estatal. L’import de l’ajuda pot ser de fins a 250 euros i el termini per sol·licitar-lo es tancarà el 7 d’octubre. La convocatòria catalana té un pressupost inicial de 29 milions d’euros. Requisits per demanar l’ajuda al lloguer per a joves

L’ajuda es pot sol·licitar de forma telemàtica a la convocatòria de l’Agència de l’Habitatge.

  • Tenir fins a 36 anys en el moment de demanar l’ajuda.

  • Viure a Catalunya.

  • Tenir un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatgeo una habitació.

  • Les rendes de qui demana l’ajuda no han de superar els límits fixats a la seva ubicació geogràfica per a la unitat de convivència.


Import de la subvenció


Una de les característiques d’aquests ajuts és que no es donen per l’ordre d’arribada. Es valoraran i s’aplicaran les puntuacions dels expedients per concedir-los.

L’import de l’ajuda pot ser de fins a 250 euros mensuals, en funció dels ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament de lloguer:

  • 20 % de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30 % dels ingressos.

  • 30 % de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar sigui superior al 30 % i inferior al 40 % dels ingressos ponderats.

  • 40 % de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40 % dels ingressos, amb un límit màxim de 3.000 euros anuals per habitatge i un mínim de 240 euros anuals.Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo La Noche

La Noche

Con Beatriz Pérez Otín

Escuchar