COPE

EDUCACIÓ

Es pot complir una ràtio acceptable a les classes per minimitzar els contagis?

Educació ha detectat set positius entre els docents de sis centres, dos dels quals començaran el curs més tard.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 17:42

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dilluns que la clau per mantenir la seguretat sanitària a les escoles durant aquest curs és l'estabilitat i estanqueïtat dels grups-classe.

Així, segons les autoritats educatives, que els alumnes només tinguin contacte directe amb els companys de la seva classe i no amb la resta de l'escola és més important que el número d'alumnes per aula en si mateix.

Respecte les activitats extraescolars, on es poden barrejar alumnes de diverses classes i escoles, Bargalló ha remarcat la importància de seguir les mesures de seguretat tradicionals com mascareta, distància, neteja de mans i desinfecció d'espais.

Bargalló ha insistit que "els grups de convivència estables i l'estanqueïtat" fan que "l'escola sigui el lloc més segur pels alumnes fora de casa". "Les escoles són un lloc segur perquè necessitem que puguin fer la seva feina educativa", ha dit, tot afegint que la societat no es pot permetre que tota una generació no tingui la formació adequada al seu centre i en contacte directe amb el professorat. "Serà un curs diferent, però l'hem de fer millor, canviant, matisant, posant i traient mesures, serà de constant adaptació, però l'escola ja està acostumada a adaptar-se", ha afirmat el conseller.

L'objectiu és que hi hagi un màxim de 20 alumnes per aula a Educació Primària, xifra que actualment superen un 30% de les aules dels centres públics. La xifra d'ESO i de l'escola concertada no es coneix encara, però Bargalló ha destacat que també han baixat i ha remarcat que el més important, més que el número d'alumnes per grup, és la seva estabilitat. De fet, ha dit que els alumnes amb necessitats educatives especials també seguiran integrats dins dels seus grups estables.

"Venim de ràtios molt altes, conseqüència de les retallades i canvis demogràfics des del 2010, però amb els moviments demogràfics actuals i la inversió en professorat tenim una majoria de ràtios molt baixes", ha dit. "Treballarem perquè a tots els llocs on sigui possible disminueixi la ràtio, però no ens obsessionarem amb la xifra, sinó en la seguretat, higiene, ventilació, estanqueïtat", ha afegit.

A La Linterna Catalunya hem parlat amb Ramón Font, portaveu d'USTEC, que ha valorat les declaracions del conseller "Avui la paraula distancia no ha estat pronunciada pel conseller ni una vegada, Com no hi ha distància parlen de grups estables. Els grups que hauran ni són bombolles ni són res." explica, i afegeix "A Corea del Sud, van obrir les escoles a 1/3 de la seva capacitat, per tant aquí, la distància i les ràtios brillaran per la seva absència." conclou.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo