COPE

Newsletters
Registrarme

Empreses

Pimec demana que el Govern expliqui les seves propostes per fer Catalunya atractiva per a les empreses

El secretari general de Pimec, Josep Ginesta, ha demanat al Govern "quines propostes té" per fer que Catalunya sigui més atractiva per a les empreses i l'emprenedoria.

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 17:49

El secretari general de Pimec, Josep Ginesta , ha demanat al Govern "quines propostes té" per fer que Catalunya sigui més atractiva per a les empreses i l'emprenedoria. Ho HA DIT , després que el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno, hagi anunciat la supressió de l'impost de patrimoni a la seva comunitat i hagi fet una crida als empresaris catalans perquè situïn les seves empreses al seu territori.

Ha expressat que la trucada perquè el teixit empresarial català s'instal·li a altres territoris "no és una situació nova", ja que actualment s'està vivint a Lleida, amb la fugida de les empreses cap a Aragó o en el cas de Madrid, als seus paraules.

Ginesta ha manifestat la necessitat que el Govern adopti mesures perquè les empreses "tinguin més facilitats en diferents àmbits com ara la fiscalitat o les llicències d'inici d'activitat". Sobre l'impost de patrimoni, ha explicat que “és un impost que penalitza la inversió i també dificulta la continuïtat empresarial”, i s'ha mostrat més partidari del model basc o navarrès, que promou deduccions quan hi ha reinversió i genera llocs de treball.

Alhora, ha exigit "valentia política" per prendre decisions estructurals, preservant l'interès general, com amb la transició energètica i, davant de la situació de tensió inflacionària que dificulta la negociació col·lectiva, ha assegurat que la postura de la patronal és favorable a la revisió de salaris sempre que s'indexin en cistelles d'indicadors vinculats a la viabilitat i la sostenibilitat empresarial, en les seves paraules.

"Tenim un problema de productivitat al nostre país, que ens fa menys competitius i, per tant, aquest concepte també s'ha d'introduir al debat dels salaris", ha sostingut.

Ginesta també ha fet una crida als sindicats perquè no culpin les pimes per la situació, i que exigeixin "a qui li correspon" les mesures que evitin més espiral inflacionària.Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Noche del Grupo Risa

Con El Grupo Risa

Reproducir
Directo La Noche del Grupo Risa

La Noche del Grupo Risa

Con El Grupo Risa

Escuchar