COPE

Newsletters
Registrarme

Tovalloleles humides

El perill de les tovalloletes humides

Poden trigar més de 100 anys a degradar-se

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 18:30

Les tovalloletes humides són un invent recent, un més de la moda de l'usar i tirar, i són totalment prescindibles (usant paper higiènic o aigua, per exemple). A més, no són biodegradables, encara que s'anunciïn com a tal, ja que estan fabricades amb microplàstics i, algunes, amb microfibres de cel·lulosa. Contenen, per tant, fibres sintètiques i substàncies que impregnen el teixit com són conservants, surfactants i hidratants, empleades per a inhibir l'acció dels bacteris responsables de la descomposició d'aquests materials.

Les tovalloletes i altres elements plàstics llançats indegudament a la xarxa de sanejament (com bastoncillos, preservatius, compreses, etc.), a més de produir embussos, es van desintegrant en micropartícules plàstiques (microplàstics) i acaben directament en els nostres llits, rius i mars. Allí, les fibres plàstiques d'aquestes tovalloletes poden trigar més de 100 anys a degradar-se en fragments encara més petits.

Aquests microplàstics causen greus danys a la fauna marina. Actualment unes 700 espècies d'organismes marins es veuen afectats per contaminació plàstica. Cada any, més d'un milió d'ocells i més de 100.000 mamífers marins moren a conseqüència de tots els plàstics que arriben a la mar, entre ells els cada vegada més abundants restes de tovalloletes.

Per això, i a causa dels greus danys ambientals i en infraestructures de sanejament que causen les tovalloletes humides, des de Greenpeace demanem que es deixin d'utilitzar i comercialitzar. I que en cap cas es llancin pel desguàs.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar