SANITAT

Mascaretes. Hi ha per a tots? Fins quan? Els nens hauran de portar una mascareta? De quin tipus?

les màscares que s'estan repartint són quirúrgiques, impedeixen que tu contagiïs a ningú en cas de tenir el virus.

Audio

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 20:21

Les farmàcies han pogut recuperar el sistema informàtic de manera "inestable" gràcies a una primera intervenció, segons han informat fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. El sistema ha caigut aquest dilluns coincidint amb l'inici del repartiment de mascaretes a través de la targeta sanitària. De les 9 a les 10 del matí, aproximadament, s'han repartit unes 100.000 d'1.500.000 mascaretes a les farmàcies . Mentrestant, s'han seguit dispensant mascaretes de forma manual, apuntant a mà les dades de les targetes sanitàries.

La majoria de mascaretes s'han pogut dispensar igualment i el personal farmacèutic ha anotat a mà les dades de les targetes sanitàries. Fonts del Col·legi de Farmacèutics també han indicat que s'ha seguit dispensant manualment.

Fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona diuen que ha fallat el sistema de recepta electrònica "pel volum de dispensacions".

Repartiment a residències

D'altra banda, aquest dimarts s'acabarà el repartiment de mascaretes a professionals no sanitaris de residències de gent gran que va començar dissabte. En aquest cas, es tracta del sobrant de les 1.714.000 mascaretes que el Ministeri de Sanitat va ordenar que es repartissin la setmana passada al transport públic. Aquest repartiment s'està fent entre Creu Roja, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, policies locals i Protecció Civil.

Pel que fa a les dades policials de les últimes 24 hores, els Mossos d'Esquadra i les policies locals han fet 9 detencions, han denunciat 1.768 persones, i han identificat 3.592 ciutadans i 2.734 vehicles.

Hem parlat amb Antoni Torres, president d'AFB i FEFAC ""les màscares que s'estan repartint són quirúrgiques, impedeixen que tu contagiïs a ningú en cas de tenir el virus" explica "la primera màscara és gratuïta i la segona està subvencionada per la Generalitat". conclou

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

Lo más

En directo

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Reproducir
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Escuchar