COPE

Newsletters
Registrarme

EDUCACIÓ

L'USTEC presiona al govern per arribar a un acord en el presupost per l'educació

L'USTEC busca una millora imminent en el pressupost de l'educació

Audio

La Linterna Catalunya

La Linterna Catalunya

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 18:43

Després de la crisi i moltes retallades del 2011 cap endavant encara perduren, ara hi ha uns pressupostos al parlament que s'estan negociant amb el govern i la major part de les mesures que afectaven les escoles de primària i els instituts no es veuen millorades ni recuperades. També es demana una reducció de les ràtios, asseguren que amb menys alumnes a l'aula les classes milloren.

La inversió principal del pressupost hauria de ser en el factor humà, ja que és el més important, i hauria de ser molt més elevat del que és actualment. El que demanen és un retorn a l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal a partir del curs 2020/21, 23 h a primària i 18 h a secundària, una recuperació de l'horari del professorat de secundària amb la reducció de les hores de permanència incrementades del professorat de secundària (24 h), una reducció de les ràtios: màxim de 22 a primària i 25 a secundària, o inferior per caminar cap a l'escola inclusiva, cap tancament de grups a la pública, si cal disminuint les ràtios de totes les etapes, formació permanent i gratuïta per a tots els treballadors i treballadores del departament d'Educació, formació professional pública i de qualitat. Orientació i suport educatiu per l'alumnat d'FP. FP adscrita al Departament d'Educació, un increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat, no a partir del model d'externalització en el cas de vetlladors/res, sinó amb personal laboral contractat pel Departament d'Ensenyament, substitució des del primer dia del personal laboral en tots els casos, i per totes les jornades, entre altres propostes.

Parlem amb Ramon Font, portaveu d'USTEC (Unió de Sindicats de Treballadors/es de L'Ensenyament de Catalunya).

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo El Partidazo de COPE

El Partidazo de COPE

Con Juanma Castaño

Escuchar