COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 18 de febrero del 2021.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:14

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat els següents temes:

-Estas son las nuevas normas de tráfico que entran en vigor a partir de marzo de 2021

En La Linterna Catalunya hemos hablado con Anna Pintor, responsable de gestión y planificación de seguridad viaria del servicio catalán de tráfico, "Podemos aunmentar las sanciones enla utilización de móvil al volante o por mal uso de los sistemas de retención pero, el objetivo final es la educación viaria. Sin educación viaria jamás conseguiremos reducir el número de víctimas de tráfico" nos explica Pintor.

Pérdida de puntos

– Pasa de 3 a 6 puntos los que se perderán para conducir con el móvil en la mano, no hará falta que estemos hablando, simplemente por el hecho de llevarlo en la mano, que puede ser indicador que estamos mirando lo whatssap, se sancionará con 200 euros más 6 puntos del carné.

-La placenta té un efecte protector enfront de la Covid en els nounats

Tot just fa un any que coneixem la SARS-CoV-2 i, encara que ja en sabem moltes coses, encara queda molt més per investigar-ne. Centres de recerca de tot el món s'estan bolcant per comprendre tots els mecanismes que hi ha darrere d'aquest virus que ha posat el món sencer a la corda fluixa.

I en aquest esforç col·laboratiu no només hi participen immunòlegs i epidemiòlegs. Altres especialistes també hi aporten el seu granet de sorra des d'altres punts de vista. És el cas de l'oncologia, una de les disciplines mèdiques que en els últims anys ha tingut un desenvolupament tecnològic més gran.

-Quina és la funció dels exàmens de competències bàsiques?

Un total de 82.101 alumnes de 1.093 centres educatius han fet entre ahir dimecres i aquest dijous les proves d'avaluació de 4t d'ESO. Aquesta avaluació determina el grau d'assoliment de les competències bàsiques en acabar l'ensenyament obligatori però es tracta d'una diagnosi i no marquen la superació o no de l'etapa.

-El cos de mossos d’esquadra es planteja una “plantada” en bloc

A La Linterna Catalunya hem parlat amb la Imma Viudes, portaveu del sindicat de mossos "Ahir, la líder de la CUP Dolors Sabaté, davant dels fets succeïts aquests darrers dies a Catalunya va reclamar públicament la prohibició dels projectis, la dimissió de Samper, la dissolució de la BRIMO, un canvi del model de seguretat, la fi de la repressió i la retirada de les acusacions”.

És per això que respecte aquestes manifestacions, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vol fer les següents consideracions, ens indica Imma.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Reproducir
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Escuchar