COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa de l'11 de gener del 2021.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:22

Avui, a LA Linterna Catalunya, hem tractat els següents temes:

-Salut laboral recomana la vacunació contra la Covid-19 de tots els treballadors

L'Associació Catalana de Salut Laboral (@SCSL), de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, amb el suport dels premis Àngel de Salut Laboral de Catalunya, i de més de cinc-cents professionals de la salut laboral que, des dels servei de prevenció de riscos laborals de les empreses, fan el seguiment de la salut de prop prop de tres milions de treballadors, recomana, en un comunicat, la vacuna de la COVID-19.

-El curs escolar es reprèn amb la incògnita de si finalment caldrà tancar els centres

El curs escolar es reprèn aquest dilluns a Catalunya després de les vacances de Nadal amb la incògnita de si finalment caldrà tancar els centres en algun moment per l'evolució de la pandèmia.

El Govern posa el bon exemple del primer trimestre, quan es van mantenir les escoles obertes malgrat la segona onada. Diferents veus han demanat tancar o, en tot cas, endarrerir la represa del curs.

Argumenten la situació pandèmica però també la introducció de la soca britànica. Alguns experts sostenen que té més incidència en els menors, però d'altres ho neguen.

-Xarxa Capital, assessoria econòmica per a startups esportives

nvertir en esport a molts els pot semblar arriscat o un sector de negoci amb poca rendibilitat, i més en els temps que corren.

Però la veritat és que fer esport, en moltes de les seves versions, està de moda i hi ha moltes startups que s'aventuren a combinar el practicar-ho amb la tecnologia. Xarxa Capital és una xarxa d'inversió especialitzada en el sector esportiu que ajuda i inverteix en els projectes prometedors que necessiten capital i assessorament per a triomfar.

-¿De dónde proviene la expresión ‘Estar a dos velas’?

Cuando alguien está falto o justo de recursos económicos (o sea, que no tiene ni un céntimo) suele decirse que está ‘a dos velas’ y de unos cuantos años a esta parte se le ha dado una nueva acepción para referirse a aquella persona que lleva tiempo sin tener una relación sentimental/sexual.

El origen del modismo está más que discutido, no poniéndose de acuerdo los expertos en etimología sobre cuál es la verdadera procedencia de la locución.

Por una parte encontramos a quienes defienden el origen de la expresión ofrecido por el filólogo gaditano José María Sbarbi (1834-1910) quien además también era sacerdote e indicó en su famoso diccionario de locuciones que ‘estar a dos velas’ provenía del acto de dejar la iglesia a oscuras tras finalizar la celebración de la misa, quedando únicamente iluminado el altar mayor por dos velas, lo que hacía que aquel templo quedara con un aspecto desangelado y de pobreza.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo El Partidazo de COPE

El Partidazo de COPE

Con Juanma Castaño

Escuchar