COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 14 d'octubre del 2020.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:08

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat aquests temes.

-El Gremi de Restauració adverteix que el tancament de bars "enfonsarà" Barcelona

El Gremi de Restauració ha assegurat aquest dimecres que el tancament de bars i restaurants durant quinze dies "enfonsarà Barcelona" i "destruirà el motor" de l'economia catalana. A La Linterna Catalunya hem parlat amb el director del gremi de restauració de Barcelona, Roger Pallarols.

"Abans de prendre una mesura dràstica de tancament de l'activitat de restauració, una mesura que perjudiqui encara més la viabilitat econòmica de milers de famílies, i abans d'enfonsar la ciutat de Barcelona amb una mesura d'aquestes característiques, s'han de trobar alternatives", ha demanat el director general de l'entitat, Roger Pallarols, després d'una reunió "tensa" amb la Generalitat. Pallarols ha assegurat que la decisió del Govern és "inapropiada" i jurídicament "molt qüestionable" i ha afirmat que recorreran la decisió en cas que s'aprovi.

-Preocupació per l'augment del consum d'alcohol entre els joves

6 de cada 10 estudiants ha begut alcohol en els últims 30 dies, observant que el 24,3% dels estudiants ha experimentat alguna borratxera en aquest període i el 32,3% ha realitzat binge drinking, és a dir, ha begut 5 o més gots de begudes alcohòliques en un interval aproximat de dues hores, segons dades de l’enquesta sobre l’ús de drogues en ensenyament de secundària a Espanya (ESTUDES 2018-2019).

A més a més, segons l’OMS, més de Œ part d’aquests, el 27% dels joves d’entre 15 a 19 anys beuen i la major part viuen a Europa.

-El Montseny adopta mesures per evitar concentracions de visitants

La direcció del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha adoptat diverses mesures per evitar aglomeracions en determinats punts de l’espai natural així com pel comportaments incívics d'alguns dels visitants del Parc Natural.

La gran afluència de persones que durant els mesos d’estiu han anat a l’espai natural i amb la previsió que aquesta tardor el nombre de persones es pugui incrementar, ja que tradicionalment és l’època de l’any amb més presència de visitants, ha creat un gran preocupació entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que l’integren com també als responsables del Parc Natural, especialment pels comportaments incívics i de poc respecte al medi natural d’una part d’aquests visitants.

-Què és l'esquizofrènia?

Com cada dimecres, parlarem de psicologia amb el doctor Bernat Tifon de la consultoria legal i forense.

Què és l'esquizofrènia?

Bernat: és un trastorn mental greu en el qual es dóna lloc a una pèrdua de contacte amb la realitat. El subjecte d'alguna manera no té contacte amb la realitat i la veu totalment distorsionada a causa dels continguts de pensaments alterats i patològics que es caracteritza per la presència de deliris i al·lucinacions. Aquestes al·lucinacions, alteracions perceptives de tipus visual, auditiu, olfactiu fins i tot gustatiu.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 3

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo El Cascabel

El Cascabel

Con Antonio Jiménez y Susana Ollero

Ver TRECE