COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 03 de setembre del 2020.

Audio

Barcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:09

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat aquests temes:

-Vulneración de derechos fundamentales y daños irreparables: la denuncia de las residencias de ancianos

La Coordinadora catalana de Residencias 5 + 1 ha presentado un recurso en la sala contencioso-administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC) contra el Plan sectorial de reanudación de la normalidad en el ámbito residencial, según ha anunciado este miércoles.

La entidad considera que la prohibición o limitación de salidas al exterior y de las visitas de los familiares se ha adoptado "en beneficio exclusivo de las empresas gestoras" de las residencias, porque apuntan que así se ahorran trabajo de limpieza, no gastan equipos de protección individual y las familias no tienen acceso a "controlar el que pasa en el interior".

Consideran que el plan es una "vulneración de los derechos fundamentales" porque causa "un perjuicio irreparable" a los ancianos

-Mataró construirà el 2021 el futur parc d'economia circular

El futur parc d'economia circular de Mataró és més a prop. El Consorci per al Tractament de Residus ha aprovat ja la construcció de la primera fase –el pressupost és de 6,5 MEUR– i els treballs d'adequació dels terrenys es faran a l'octubre.

Després, es preveu que durant el primer trimestre de 2021 arrenquin les obres. Un dels bucs insígnia d'aquesta primera fase del projecte serà l'Espai Refer, que oferirà serveis gratuïts a la ciutadania pensats en la reducció de residus i la reparació, preparació i reutilització de tot tipus d'objectes.

El president del consorci i alcalde de Mataró, David Bote, assegura que es tracta d'un "projecte singular per convertir Mataró en referent de l'economia circular".

-En òrbita dos nanosatèl·lits de la UPC per estudiar les regions polars i proporcionar imatges de la Terra

Dos petits satèl·lits de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han viatjat a l’espai aquesta matinada des d'un coet de l'Agència Espacial Europea a Kourou, a la Guaiana Francesa, per monitoritzar el gel de les regions polars i la humitat del sòl, alhora que s’assajaran sistemes de comunicació entre nanosatèl·lits de cara a crear una futura xarxa de satèl·lits federats.

A bord també viatja un demostrador tecnològic, el primer que posa en òrbita la intel·ligència artificial a l’espai i que servirà per detectar la presència de núvols a les imatges òptiques i destriar-ne les que no tenen prou qualitat.

-Desmantellada una festa il·legal al districte de Sants de Barcelona amb més de 160 persones

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sants-Montjuic, conjuntament amb agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Brigada Mòbil i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat una festa il·legal la passada matinada del dissabte 29 d'agost en una nau industrial ubicada a la Zona Franca de Barcelona.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo La Linterna de la Iglesia

La Linterna de la Iglesia

Con Irene Pozo

Escuchar