• Viernes, 19 de abril 2024
  • ABC

COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 28 de maig del 2020.

Audio

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:34

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat aquests temes:

-La OCU pide la retirada de los sellos “covid free”

El sello “covid free” se ha convertido en una nueva oportunidad de negocio para algunas compañías especializadas en la limpieza de tiendas, oficinas y establecimientos de hostelería y restauración.

Con él se pretende garantizar que el local y los productos que haya en su interior han pasado por un proceso de desinfección que garantiza la ausencia de coronavirus.

Sin embargo, según la Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) se trata de una táctica comercial con peligrosas consecuencias sanitarias.

"Dado que las personas contagiadas pueden transmitir el virus incluso cuando están todavía libres de síntomas, desde el mismo momento en que entran en un local pueden estar propagando el virus, por muchos tratamientos de desinfección que se hayan realizado antes", nos comenta a La Linterna Catalunya Enrique García, portavoz de la OCU.

-31 de maig, dia mundial sense tabac. El coronavirus, un motiu més per deixar de fumar

Als hospitals ajuden a deixar el tabac però, el primer pas és voler fer-ho.

Es considera una persona ex-fumadora quan han passat 12 mesos des de l’abandonament del tabac.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) aprova amb nota la planificació sanitària de Catalunya però hi veu marge de millora. Així ho posa de manifest una avaluació feta per l'oficina regional europea de l'OMS que fa balanç de les fortaleses i les debilitats de la planificació feta els darrers 30 anys a Catalunya a través de fins a vuit plans de salut consecutius.

Entre les recomanacions que fa l'organització de cara al pròxim pla de salut (2021-2025) hi ha reforçar les accions per combatre el tabaquisme i l'obesitat.

-L'adicció al mòbil puja durant el confinament i la seva utilització és de 6h i 20 minuts de mitjana

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

Un estudi sobre les hores que els espanyols passen usant el seu mòbil va revelar que, abans del decret de l'estat d'alarma, la mitjana diària estava en 3 hores i 15 minuts, de les quals consultar les xarxes socials portava gairebé la meitat d'aquest temps.

Però en tot just un mes i mig, aquest ús s'ha disparat més d'un 55% fins a les 5 hores i 5 minuts, una xifra que es veu incrementada en el rang de població que va dels 16 als 25 anys, la mitjana dels quals està en 6 hores i 20 minuts, en gran manera pel fet que han de compartir més temps amb les seves famílies i en moltes ocasions volen veure les seves pròpies pel·lícules i sèries.

A més, actualment un 50% dels espanyols arriba a mirar el mòbil una vegada cada 5 minuts i un 80% reconeix que és l'últim que veu en acabar el dia i anar-se a dormir i el primer que consulten als matins en despertar-se.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar