COPE

Gent Gran

Les residències recuperen les abraçades

Tornen les abraçades

Tornen les abraçades a les Residències

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 15:47


Per primer cop des de l’inici de la pandèmia es tornen a permetre les visites amb contacte físic a les residències


Notícia important a les residències de gent gran. Un any i mig després els residents poden tornar a rebre les abraçades dels familiars i visitants a dins dels centres. Les conselleries de Salut i Drets Socials han flexibilitzat les mesures de seguretat contra el covid i per primer cop des de l’inici de la pandèmia es tornen a permetre les visites amb contacte físic als centres. El nou protocol també permet als usuaris fer tota mena de sortides.

Els residents podran sortir sempre que vulguin, però s’hauran de fer una PCR si marxen del centre més de tres setmanes. Les visites continuen sent amb cita prèvia, però el nombre màxim de visitants, fins ara limitat a tres, passa a ser només una recomanació.

Recuperar les interaccions

L’objectiu del Govern és recuperar la interacció i els vincles entre els residents i els visitants, tot garantint que es minimitza l’entrada del virus a les residències. Per aconseguir-ho es mantindran els cribratges cada 15 dies pels professionals vacunats i tres proves a la setmana pels no vacunats. També es manté el registre diari de visites.

El protocol de quarantenes tampoc canvia. En cas de contacte estret els usuaris no s’hauran de fer PCR ni aïllar-se, i només se’ls farà una vigilància de símptomes durant 14 dies. La flexibilització de mesures arriba en un moment en què ja hi ha un alt nivell de residents i treballadors vacunats.

Si vols estar en contacte amb La Linterna a Cope Catalunya i Andorra ens trobaràs de dilluns a divendres de 19h a 20h en directe o a través de les xaxes socials @COPE_CatalunyaRadio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo Mediodía COPE

Mediodía COPE

Pilar García Muñiz

Escuchar
Directo La Lupa de la mañana

La Lupa de la mañana

Con Raquel Caldas, Lucía Crespo y Patricia Betancourt

Ver TRECE