COPE

URBANISME

Instal·len un comptador al mig de la Rambla de Barcelona per sumar els dies de retard de la seva reforma

La campanya 'Reformem la Rambla' reivindica la remodelació que va aprovar l’Ajuntament el juny del 2016

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 17:38

La campanya ciutadana 'Reformem la Rambla' ha posat en marxa un comptador de més de nou metres a l’edifici del Cafè de l’Òpera, al balcó del número 74 de l'avinguda, per reivindicar la reforma que va aprovar l’Ajuntament de Barcelona fa més de quatre anys, el juny del 2016.

Des de l’associació Amics de la Rambla, que també dona suport a la campanya, han explicat que cada dia a les 12 del migdia s’afegirà un dia al comptador.

“La campanya no és una campanya de confrontació ni pretén ser-ho”. Entre d'altres, ha rebut el suport de personalitats com Salvador Alemany, president del Liceu; els xefs Carme Ruscalleda, Ferran Adrià i Jordi Roca; l’humorista Carlos Latre, o els arquitectes Beth Galí, Benedetta Tagliabue i Juli Capella.

Des de l’associació Amics de la Rambla també han explicat que no han tingut cap contacte amb l'Ajuntament "en els tres pitjors mesos dels últims anys”, en referència al període en què va estar declarat l’estat d’alarma. Així, han assegurat que des del consistori l’únic que se’ls ha traslladat és que estan pendents del Pla d’Inversió Municipal (PIM).

Pla d’Ordenació de La Rambla

El Pla d’Ordenació de la Rambla es va aprovar el 2016 amb els vots a favor de BComú, PSC, PDeCAT, ERC i Ciutadans, mentre que el PPC i la CUP van rebutjar-lo.

L’objectiu d’aquest és regular el nombre de quioscos i la seva dimensió màxima, i també les terrasses. Al mateix temps, s’hi estableix que les parades de records i productes d’elaboració artesana queden fora de l’ordenació del pla. La proposta de transformació la va guanyar l’equip de km-ZERO.

“Els comuns es van inventar un concurs internacional, que tan sols es va fer al districte i on el jurat van ser els polítics”, ha criticat l’actual president d’Amics de la Rambla, Fermin Villar a La Linterna Catalunya, sobre com es va dur a terme el projecte. No obstant això, ha reconegut que és “prou bo” i que s’ha de posar en marxa.

“L’Administració s’ha de posar les piles”, ha opinat. “Des de l’Ajuntament, que té la responsabilitat pel que fa a gestió administrativa, però també la Generalitat i el govern de l’Estat, que hi tenen propietats”, ha assegurat. Villar ha indicat que exigiran “molta celeritat” en les actuacions, així com un “un projecte executiu i un calendari realista”.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Reproducir
Directo Fin de Semana

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Escuchar