COPE

MOSSOS

Els Mossos d'Esquadra han detingut 17 persones a Barcelona aquest cap de setmana per robatoris amb violència

Aquestes detencions s’emmarquen en el Pla Tremall que té per objectiu reduir la multireincidència a Barcelona. Dels 17 detinguts, 6 acumulen 27 antecedents per fets similars.

Audio

Mossos d'esquadraLa Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:09

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona han detingut, des d'aquest divendres 24 fins al diumenge 26 de juliol, 17 persones que han comés 9 robatoris amb violència i intimidació als districtes de Sant Martí, Eixample, Ciutat Vella i Horta.

Els autors dels fets tenien com a objectiu robar principalment joies que portaven les víctimes, rellotges, la bossa de mà i en un dels casos un altaveu de música. Les detencions s’han produït el mateix dia dels fets o al dia següent després d’una investigació realitzada pels agents. Dels 17 detinguts, 6 acumulen 27 antecedents per fets similars o altres tipologies delictives.

En un dels casos succeït a l’Eixample, l’autor va fer tocaments a una dona i després li va fer una estrebada de la bossa de mà la qual cosa li va provocar lesions. La mateixa víctima va alertar al 112. La ràpida actuació policial va fer possible la detenció de l’autor per robatori amb violència i intimidació i agressió sexual.

En una altre dels casos van assaltar la víctima a la platja mentre un dels autors la distreia. Un dels detinguts va amenaçar-la amb un arma blanca mentre la resta li sostreia una cadena d’or valorada en 5.000 euros. Posteriorment, la víctima va reconèixer l’autor i amb l’ajuda d’un vigilant de seguretat van aconseguir retenir un dels autors fins a l’arribada d’una dotació policial.

En dos dels casos, un a l’Eixample i l’altre a Sant Martí, l’assalt es va realitzar en grup. En el primer es van detenir els tres autors i es va recuperar el rellotge sostret. En l’altre, es van detenir 4 dels lladres i la investigació continua oberta per identificar-ne la resta i recuperar el telèfon mòbil de la víctima.

Tot i que en molts dels robatoris es dona el cas per resolt amb la detenció de l’autor i la localització dels efectes sostrets, en d’altres la investigació continua oberta amb l’objectiu de identificar la resta de persones que han intervingut o els objectes que no s’hagin localitzat.

En moltes de les detencions, la col·laboració ciutadana o de la mateixa víctima ha estat indispensable per a la identificació dels detinguts gràcies a que han pogut donar una descripció detallada dels autors que ha fet possible la seva localització.

Aquestes detencions s’emmarquen dins del Pla Tremall que té per objectiu reduir els furts i robatoris amb violència i intimidació de la ciutat de Barcelona i augmentar la percepció de seguretat ciutadana. El pla actua principalment sobre els delinqüents multireincidents per evitar que cometin reiteradament fets delictius i impedir que introdueixin productes sostrets en el mercat il·lícit.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Oído Cocina

Con Roberto Pablo y Urbano Canal

Reproducir
Directo Oído Cocina

Oído Cocina

Con Roberto Pablo y Urbano Canal

Escuchar
Directo Misa por los afectados de la COVID-19

Misa por los afectados de la COVID-19

Ver TRECE