COPE

ECONOMIA

"Economia del Bé Comú": La lluita per una economia més solidària i sostenible

L'Associació, que compleix 10 anys, lluita per difondre els seus valors.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 18:27

Avui volem parlar de l'economia del bé comú, i per fer-ho, a La Linterna Catalunya, parlarem amb la Montse Junyent que és presidenta de l'Associació Catalana de Foment de l'Economia del Bé Comú. El primer que li volem preguntar és qué és exactament el "bé comú":

"L'economia del bé comú és una proposta d'un nou model, d'unes noves relacions econòmiques. El que es vol és que tot model econòmic estigui basat en els valors de la solidaritat humana, la sostenibilitat, la justícia i la participació." ens explica Montse "Posar a la persona en el centre i tenir en compte també els límits ecològics del planeta."

Quan sorgeix el moviment? "És un moviment que va sortir fa 10 anys, i aquí a Catalunya un grup de persones vam començar a treballar sobre el tema, i al 2014 ens vam convertir en una associació."

La presidenta de l'associació afegeix "Des d'aleshores hem anat evolucionant, el que fem és intentar difondre l'economia del bé comú en tres àmbits: Primer en l'acadèmic, i hem signat un convenit amb la Universitat de Barcelona, també en l'àmbit de les empreses, i hem fet una eina per calcular l'aportació de cada empresa al bé comú, que qualsevol empresa pot utilitzar, i també en l'àmbit de l'administració local, per tal que els municipis s'impliquin." ens diu.

La Montse explica que "Hem avançat cap aquesta transformació de l'economia i de la societat. Sens dubte és un camí difícil, perquè l'economia que vivim és el resultat de molts anys de globalització i d'un capitalisme neo-liberal, i d'unes polítiques que ens han portat a la situació en la que estem ara, que crec que és evident que no és la millor. I fins i tot diria que la crisi que estem vivint ara és conseqüència de tot això." conclou.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las Calles

Poniendo las Calles

Con "El Pulpo"

Escuchar