COPE

Newsletters
Registrarme

Gent gran

Dia Internacional de la Gent Gran

Aquesta data la commemorem any rere any per visibilitzar la destacable aportació que les persones grans fan.

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 18:07

El Dia Internacional de la Gent Gran va ser fixat per l'1 d'octubre per l'Assemblea General de Nacions Unides. La comunitat internacional va instar d'aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura. Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

El 1992 a Viena es va crear el primer pla d'acció sobre l'envelliment de les persones. El 2002 a Madrid es va fer una declaració política sobre el pla d'acció. El 2018 la diada pretenia promoure els drets consagrats en la Declaració i el que significa en la vida diària de les persones grans; augmentar la visibilitat de les persones grans com a membres de la societat que participen compromesos a millorar el gaudi dels drets humans en molts àmbits de la vida i no només els que els afecten immediatament; reflexionar sobre els progressos i els reptes per garantir el ple i igual gaudiment dels drets humans i de les llibertats fonamentals per les persones grans; i involucrar audiències àmplies a tot el món i mobilitzar les persones pels drets humans a totes les etapes de la vida. La Comissió pel Desenvolupament Social en fa el seguiment i va presentant les conclusions sobre el compliment dels pla.


Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo El Partidazo de COPE

El Partidazo de COPE

Con Juanma Castaño

Escuchar