COPE

PREVENCIÓ

Com hem de cuidar els ulls a l'estiu?

Els nens a més petits són més necessari és que portin ulleres de sol.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 18:23

Aquest estiu, el col.legi oficial d'òptics optometristes de Catalunya, tornen a engegar una campanya de protecció solar infantil, en aquesta ocasió, amb la col·laboració de Creu Roja.

A través d’aquesta campanya, es pretén conscienciar de la importància de protegir els ulls dels raigs solars.

La campanya es desenvolupa en quatre eixos principals:

-Distribució d’un pòster a Hospitals, Centre d’Atenció Primària (CAP), entitats de lleure infantis/juvenils i oficines i casetes de Creu Roja de Catalunya. A Creu Roja també se’ls ha repartit un pack de díptics.

-Autobusos de Barcelona. S’ha incorporat la imatge de la campanya a les quatres línies més costaneres dels autobusos de Barcelona. Aquestes línies són: l’H16 (Pg Zona Franca-Forum); l’H12 (Gornal-Besós Verneda); el 56 (Pg Marítim-R.M. Cristina); i, el 64 (Barceloneta-Pedralbes).

-Campanya a les xarxes socials. S’han dissenyat un conjunt de posts per les xarxes socials.

"És una situació paradoxal, perquè ara la solució que teníem al problema de l'abús de pantalles, que era sortir a l'exterior, es veu perjudicat per la intensa llum solar." ens explica Alfons Bielsa, president del col.legi oficial d'òptics optometristes de Catalunya.


"Els nens a més petits són més necessari és que portin ulleres de sol. El seu sistema de visió encara està en desenvolupament, no és madur i cal protegir-ho. Els empastifem de crema solar per a la pell però ens oblidem dels ulls." en comenta Alfons.

Quant a la irritació de l'ull en les piscines "el sèrum fisiològic, per exemple és molt bo per a rehidratar l'ull, la cloramina que es crea en les piscines en irritant i el sèrum és una bona manera d'ajudar a l'ull" Conclou el president del coooc.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Tiempo de Juego: Resumen

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego: Resumen

Tiempo de Juego: Resumen

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar