COPE

Newsletters
Registrarme

SALUT

La televisita va augmentar un 153% durant la pandèmia. Es quedarà?

La pandèmia ha posat damunt de la taula la necessitat d'empènyer el desenvolupament de serveis mèdics a distància.

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 21:55

Arran de la pandèmia han augmentat les televisites sanitàries en un 153%, són dades de l'estudi realitzat per la consultoria Run Room. Tenim el telèfon a César Úbeda CEO de RunRoom.

-Sembla que la televisió ha arribat per quedar-se?

Sí, de fet ja feia temps que semblava que es quedaria, però des de fa un any s'ha accelerat moltíssim.

-Ha incrementat arran de la pandèmia?

Crec que la frase clau és la distància social, aquesta obligació ho ha accelerat i ha resultat beneficiós, és a dir, no és una cosa que haurem d'encaixar obligats, ja que tenim beneficis tant com a pacients que com a institucions.

-Es podia intuir que era un complement molt bo i necessari amb les noves tecnologies?

Les tecnologies estan preparades des de fa molt de temps, però encara hi ha una bretxa important respecte a la tecnologia, perquè no arriba de la mateixa manera a tots els punts i si volem que la salut pugui incorporar totes aquestes eines tecnològiques, no pot haver-hi aquesta bretxa entre persones grans o zones rurals. Per tant, fins que això no s'actualitzi d'alguna manera, no penetrarà del tot.

-Quina percepció tenen els pacients de la televisita?

Al nostre país hi ha una predisposició molt alta, com a l'ús dels telèfons mòbils. El 50% veu positiu fer televisites a través d'una vídeoconsulta i si observem les franges d'edat entre 35 i 45 el percentatge puja fins al 60%, si són malalties menors o secundàries arribem fins al 80%. Encara falta que les institucions mèdiques ho facin fàcil per la gent.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Escuchar