COPE

5-10-20

Perqué fa vaga la sanitat primaria els 13,14,15 i 16 d'octubre?

“Aquesta nova convocatòria de vaga es promou perquè malgrat tots els esforços duts a terme i els requeriments constants, el Govern encara no ha resolt la situació límit"

Audio

HERRERA A COPE CAT I AND 5-10-20BARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 15:15

El sindicat Metges de Catalunya ha registrat i notificat una convocatòria de vaga al departament de Salut. L'aturada està prevista per als dies 13, 14, 15, i 16 d'octubre, coincidint amb l'inici de la campanya de vacunació de la grip.Avui a Herrera a Cope Catalunya i Andorra, hem parlat de l'aturada amb el dr. Javier O'Farrill, president del sector de primaria del ICS del Sindicat Metges de Catalunya.

Segons Metges de Catalunya: “La vaga es farà entre les vuit del matí i les vuit de la nit en tots els dispositius d'atenció primària que gestiona l'Institut Català de la Salut. Això inclou els centres d'atenció primària, els d'atenció continuada, les urgències (CUAP i PAC), les unitats d'atenció a la salut sexual i reproductiva i els serveis de radiologia de primària”.

Pel doctor Javier O'Farrill : “ Aquesta nova convocatòria de vaga es promou perquè malgrat tots els esforços duts a terme i els requeriments constants, el Govern encara no ha resolt la situació (límit) en la qual es troba prestant serveis el personal de primària". Metges de Catalunya: “Intenta forçar una negociació que posi fi a la desprotecció i a la incertesa en la manera de treballar, i a les baixades retributives que ha patit el sector en l'última dècada”. A més, el sindicat considera que així també s'intenta prestigiar la professió i fer valer la tasca que han fet durant els últims mesos.

Aquesta i d'altres histories de proximitat cada dia de 12.20 a 14 hores a Herrera a Cope Catalunya i Andorra i a Migdia Cope Catalunya i Andorra. Tambè ens trovareu a les xarxes socials, twitter, instagram o facbook.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar