COPE

28-9-20

Perqué fan vaga els professors de secundaria el 9 i el 15 d'octubre?

Els sindicats exigeixen la reducció de ràtios fins a 10-15 alumnes a primària; un màxim de 20 a secundària

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYA I ANDORRA 28-9-20BARCELONA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:07

CGT Ensenyament i el Sindicat Professors de Secundària (ASPEPC SPS) convoquen vaga el 9 i el 15 d'octubre. Aquests dos sindicats criden tot el personal de l'ensenyament públic a sumar-s'hi, també les llars infantils municipals, i amenacen de convocar-ne més si no es resolen les seves peticions. Avui a Herrera Cope Catalunya i Andorra, ha parlat el secretari general de Professors de Secundària, Xavier Massó, , ha denunciat que als instituts no hi ha distància de seguretat i hi ha aules de secundària de 40-45 metres quadrats amb 38 alumnes. "No hi ha cap prescripció ni de distància de seguretat ni de ràtios", ha afirmat, i ha apuntat que la situació als instituts és "caòtica".

Les mesures vigents, ha indicat, són "erràtiques" i estan "sobreexposant" l'alumnat, el professorat i la resta de personal a un risc de contagi "innecessari i evitable". Per tot plegat, ha advertit de més convocatòries de vaga si el Departament d'Educació no corregeix un rumb que consideren "erràtic". Per tot plegat, els sindicats exigeixen la reducció de ràtios fins a 10-15 alumnes a primària; un màxim de 20 a secundària; i a escoles bressol 5 per lactants, 9 per a caminants i 15 per a grans. A més d'incrementar plantilles, substituir el personal vulnerable i dotar cadascun dels centres amb personal sanitari.

També demanen proveir del material de protecció necessari. Lamenten que a Catalunya no s'hagin fet PCR al professorat i que les mascaretes arriben amb el curs començat. Davant d'això, reclamen mascaretes FFP2, gel hidroalcòholic i pantalles i també incrementar el pressupost per a la neteja i desinfecció.

A més, recullen en les seves peticions l'exigència de tancar grups al primer contagi, amb proves a tot el grup i docents, i tancar un centre al tercer contagi, amb proves a tot el centre, a més d'un protocol de sancions si hi ha conductes que atempten contra la salut.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar