COPE

Newsletters
Registrarme

HABITATGE

Nova crisi a la compravenda d'habitatge?

Enfront del primer quart de 2022, 28 províncies van registrar descensos en el nombre d'operacions.

Audio

Herrera a COPE CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 12:55

Les ciutats de Madrid i Barcelona tornen a figurar entre les tres capitals més cares d'Espanya, només per sota de Sant Sebastià. Madrid, amb un creixement de preus interanual del 11,3%, sobrepassa l'increment mig nacional, i es col·loca en 3.492 €/m², prop dels 3.564 €/m² de Barcelona, on els preus de l'habitatge van augmentar solament un 3,5% interanual.

La moderació en l'alça dels preus es fa més real si s'avalua el comportament del segon trimestre enfront dels tres mesos previs. Barcelona mostra un creixement del 2,2%, mentre que els preus van avançar un 1,4% a Madrid.

Per barris, el districte més car de la capital, amb xifres pròximes als 5.300 €/m², és el de Salamanca i, a la Ciutat Comtal, Sarrià- Sant Gervasi, amb rendes superiors als 4.700 €/m².


Les compravendes també es moderen a Espanya

Pel que fa a les transaccions, les dades de l'informe mostren que, efectivament, en el nombre d'operacions s'ha incrementat anualment, amb gairebé un 20% més de transaccions, però ja es comencen a observar lleus descensos enfront del trimestre previ.

Entre abril i juny, el volum de compravendes va descendir un 0,2% trimestral, la qual cosa apunta a una moderació en la intensitat de les signatures durant la resta de l'any, després de la recuperació dels nivells previs a la pandèmia en 2021.

Les tensions inflacionistes i l'enduriment de les polítiques monetàries dels bancs per a frenar la pujada dels preus han afectat la capacitat d'estalvi i despesa dels espanyols, a més dels requisits de finançament per a la compra d'habitatge, com ja es veu en el creixement sostingut de l'Euribor.

D'aquesta manera, l'impuls de l'habitatge usat, amb un augment de més del 3% trimestral, no ha aconseguit compensar la caiguda en habitatge nou, que ha registrats descensos de gairebé el 14%.

A herrera a COPE Catalunya hem parlat amb l'advocada especialista en patrimoni, Carmen Pérez-Pozo (àudio).


Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar