COPE

19-8-20

Metges sense Fronteres demana mesures urgents a les llars d'avis per evitar més morts durant la pandèmia

Per MSF, el "inacceptable desemparament" dels majors a les residències durant la COVID-19 a Espanya indica que aquests centres van mostrar un dèficit estructural de recursos

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYA I ANDORRABARCELONA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:21

L'ONG Metges Sense Fronteres (MSF) ha alertat avui a Herrera a Cope Catalunya i Andorra de la necessitat de mesures urgents en les residències de gent gran per assegurar el control de la infecció i evitar que la COVID-19 provoqui una altra vegada l'alt nombre de morts en aquests centres. Hem parlat amb la doctora de MSF Guiomar Hernández.

L'organització ha recordat que s'estima que les persones grans mortes en aquests centres (27.359 entre el 6 d'abril i el 20 de juny, segons el Ministeri de Sanitat) representen el 69% de les persones mortes per COVID-19 a tot Espanya.

Segons l'informe El inacceptable desemparament de la gent gran a les residències durant la COVID-19 a Espanya 'l'elevat nombre de residents morts revela una "desatenció" als majors a causa de greus problemes tant del model de gestió de residències, com de coordinació entre les diferents administracions competents i empreses gestores, principalment en "pel que fa a l'assistència sanitària i cures dignes que s'han de brindar en coordinació amb els centres d'atenció primària i els hospitals".

Per MSF, el "inacceptable desemparament" dels majors a les residències durant la COVID-19 a Espanya indica que aquests centres van mostrar un dèficit estructural de recursos i de supervisió sanitària, i cap pla de contingència.

"Aquesta combinació va fer inviable respondre a l'epidèmia. A l'ésser, residències no disposaven de recursos sanitaris i assistencials, el que va tenir un impacte directe en la salut dels residents", ha indicat Ximena Di Lollo, responsable de la resposta en residències de MSF .

L'organització, que va donar suport al personal de gairebé 500 centres durant les fases més agudes de l'epidèmia, en àmbits com prevenció i control de la infecció, disseny de protocols de sectorització o l'ús d'equips de protecció individual (EPI), alerta a aquest informe de la urgent necessitat de mesures i plans de contingència que assegurin l'alerta primerenca i la resposta immediata en el control de la infecció.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 3

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Escuchar
Directo Foro La Toja 2020

Foro La Toja 2020

Ver