COPE

Newsletters
Registrarme

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 16 d'agost del 2022.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 14:27

Avui hem tractat els següents temes:

-Un pas important per aplicar nous tractaments contra l'alzheimer

Un nou estudi determina que els biomarcadors p-tau231 i p-tau217 mesurats a la sang són idonis per mostrar els primers signes d'acumulació de proteïna amiloide al cervell -proteïna clau relacionada amb l'Alzheimer- en persones sense símptomes cognitius.

Més concretament, els resultats converteixen el p-tau231 en un biomarcador especialment idoni per captar canvis cerebrals incipients abans que la placa de la proteïna amiloide es manifesti.

Segons els investigadors, això fa que sigui molt prometedor per detectar de manera precoç persones de mitjana edat amb un elevat risc de desenvolupar Alzheimer i fer assaigs clínics dirigits a aquesta fase primerenca de la malaltia.


-Què fer si la teva mascota pateix un cop de calor?

Les altes temperatura durant els últims estius afecten tant persones com als animals, que també presenten símptomes i poden arribar a sofrir cops de calor.

La temperatura corporal de l'animal pot arribar fins als 42 °C a causa de la sobreexposició a la calor, quan la seva temperatura normal ronda els 38°.

Es recomana no sortir durant les hores de més calor durant l'estiu i evitar deixar-los en el cotxe, encara que tinguin la finestreta baixada, i en llocs sense ombra, de manera que així es contribuirà a prevenir el risc que els animals sofreixin un cop de calor.

Els gossos no controlen la temperatura corporal igual que ho fem els humans, fet que els fa propensos a la hipertèrmia.

Transpiran únicament una mica a través dels coixinets i zones amb poc pèl com l'abdomen; i com a mètode regulador usen la polipnea o panteix.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado
Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo Mediodía COPE Fin de Semana

Mediodía COPE Fin de Semana

Con Iván Alonso

Escuchar