COPE

Newsletters
Registrarme

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 12 d'agost del 2022.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 14:15

Avui hem tractat els següents temes:

-Punt àlgid dels Perseids amb l'obstacle de la superlluna plena

Les perseidas són també conegudes als països de tradició catòlica amb el nom de llàgrimes de Sant Llorenç perquè el 10 d'agost se celebra el seu santoral.

Durant l'Edat mitjana i el Renaixement, les perseidas tenien lloc la nit en què se li recordava, de tal manera que es van associar amb les llàgrimes que va abocar sant Llorenç en ser cremat en una graella.

El registre més antic que es té de l'activitat de les perseidas és de l'any 36 d. C., dels anals històrics xinesos on se cita un pic de meteors en aquestes dates.

Però no va ser fins a 1835 quan l'astrònom belga Adolphe Quetelet mostra que es produeix una pluja de meteors, de manera cíclica a l'agost, amb el seu radiant en Perseo.

Si bé les percebem com a estrelles fugaces, es tracta de partícules de pols de la grandària aproximada d'un gra de sorra que deixa el cometa Swift-Tuttle en la seva òrbita al voltant del sol.


-El campanar de Gràcia inaugura ser visitable durant les festes

Hem parlat amb el president del taller d'història de Gràcia, Josep Maria Contel.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar