COPE

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 13 de gener del 2022.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 13:40

Avui hem tractat els següents temes:

-Depressió, la maledicció d'una malaltia moderna

El Telèfon de Prevenció del Suïcidi de Barcelona ha atès aproximadament 6.000 trucades des que es va posar en marxa l'agost del 2020. Un dels objectius de la trucada és que la persona accepti rebre ajuda professional.

La doctora Cristina Teixidó, cap d'àrea de primària del Centre Psicoteràpia Barcelona - Serveis Salut Mental (CPB-SSM) de la Dreta de l'Eixample, assegura que han vist un augment de casos de trastorns i diu que un 34% dels 4.000 pacients que atenen estan diagnosticats amb depressió.

Precisament aquest 13 de gener se celebra el Dia Mundial de la Depressió, un trastorn emocional que afecta un gran nombre de persones de totes les edats, amb una major incidència entre els joves i les persones d'edat més avançada. Pel que fa als símptomes més comuns hi ha l'humor trist, la manca de capacitat de gaudir, l'insomni, la falta de gana, la desesperança, la irradiació afectiva, el pensament de runa o, en els casos més extrems, depressions marcades per greus pensaments delirants, que en el pitjor dels casos poden acabar en suïcidi.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb l'expert en el tractament d'addiccions i salut mental, doctor Xavier Fàbregas. (àudio).

-Avis a pisos sense llum al Raval de Barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona va demanar a l'Ajuntament que proporcioni l'abans possibles habitatges en condicions als inquilins d'un edifici per a persones majors de gestió municipal que el dia 31 van perdre el subministrament elèctric arran d'un incendi.

David Bondia va visitar ahir l'immoble situat al carrer Nou de la Rambla del barri del Raval i va comprovar la difícil situació en la qual es troben aquestes persones.

El problema, va poder constatar el Síndic en la seva visita, és que la major part dels inquilins no vol abandonar els seus habitatges perquè tenen por que siguin ocupades durant la seva absència. De fet, la finca, que suma 48 habitatges, compta amb almenys vuit pisos ocupats.

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha reivindicat el dret a un habitatge digne . En un comunicat, el síndic posa de manifest que es tracta d'una situació que aplega diverses condicions de complexitat extrema: col·lectiu vulnerabilitzat; pobresa estructural; infrahabitatge, o pobresa energètica, entre altres.


  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Escuchar
Directo El lado bueno de las cosas (redifusión)

El lado bueno de las cosas (redifusión)

Con Pedro del Castillo

Ver TRECE