COPE

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 10 de setembre del 2021.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14 sep 2021

Avui hem tractat els següents temes:

-El comerç català critica la falta de diàleg en projectes de futur

L'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, Comertia, ha lamentat aquest dijous la "manca de voluntat de consens i de visió conjunta de país" per "superar els reptes i les dificultats" d'un projecte com l'ampliació de l'aeroport del Prat.

En un comunicat per reaccionar a la suspensió de la inversió de 1.700 milions d'euros que preveia AENA, Comertia reclama al govern català "capacitat de reflexió i voluntat inequívoca" per defensar una ampliació "que implica posicionar Barcelona entre les ciutats amb connexions intercontinentals".

Segons l'associació, convertir el Prat en un hub "hauria de ser un projecte prioritari i estratègic per a tots". Comertia ha demanat als governs català i espanyol que reprenguin les converses.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb el president de Comertia, David Sánchez (àudio). Per altre part el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha avisat aquest divendres que Catalunya "no es pot permetre" perdre l'aeroport intercontinental. "Hem de treballar perquè l'aeroport doni resposta al teixit empresarial d'aquí i d'arreu", ha dit, avisant que els destins on cal fer escales "perden competitivitat".

-PIMEC titlla de desastre la no ampliació de l'aeroport

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha avisat que haver d'esperar cinc anys més per aconseguir l'ampliació del Prat seria "un fracàs més de la política del diàleg".

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat del tema amb el president de PIMEC, Antoni Cañete (àudio) i ha dit que confia que es pugui fer "marxa enrere" i que és "molt preocupant" que s'aturi un projecte d'aquesta envergadura "per tuits o accions a les xarxes socials".

El president de la patronal ha expressat la seva preocupació per la política "de bàndols" que considera que s'està generant en relació a l'aeroport entre competitivitat econòmica i protecció del medi ambient, i ha dit que els dos elements han de ser compatibles.

Segons Cañete, és "esperpèntic" que es pugui perdre la inversió per a l'ampliació del Prat, que permetria a Catalunya, ha dit, jugar "a la primera divisió" econòmica.

El president de PIMEC no ha volgut parlar de "ruïna" econòmica si no es fa l'ampliació –com sí que ha suggerit Foment- però ha avisat que es perd una gran oportunitat.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo Mediodía COPE Fin de Semana

Mediodía COPE Fin de Semana

Con Iván Alonso

Escuchar