COPE

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 26 de juliol del 2021.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 18:54

Avui hem tractat els següents temes:

-Ningú s'esperava una cinquena onada en ple estiu

En les darreres setmanes hem vist com l’evolució de la pandèmia de COVID-19 a les nostres terres està vivint un ritme molt accelerat.

Això està tenint un impacte directe sobre l’Atenció Primària que coordina la detecció i el seguiment clínic de nous casos així com el programa de vacunació.

Aquesta priorització està ajornant el diagnòstic i control de moltes malalties, essent realment molt complicat poder donar atenció a tots els malalts amb símptomes de COVID-19 i atendre a la vegada a la resta de pacients. Com era esperable, aquesta situació s’ha fet extensible als hospitals.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb el president de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, doctor Juan Pablo Horcajada. "Hem superat en pocs dies els 450 pacients ingressats a les UCIs catalanes i el número de pacients hospitalitzats s’ha incrementat exponencialment a una velocitat no vista en onades prèvies."

-Avi ja no vol dir "jubilat"

En una societat en la qual cada ésser humà que neix té un 50% de possibilitats de superar els 100 anys, no pot continuar mantenint-se l'estructura tripartida que dividia la vida en tres fases marcades: formació/ treballo/ jubilació.

Tant la salut mental de les persones majors com la sostenibilitat del sistema conviden a reformular el concepte de carrera professional per a acollir la longevitat en el món professional d'una forma creativa i participativa.

És el que ha fet el professor d'Empresa, Joaquín Solana, en la tesi doctoral 'Longevitat, nous reptes i oportunitats per a la direcció i l'emprenedoria' amb ell hem parlat a Herrera a COPE Catalunya.


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Escuchar