COPE

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa de l'1 de juny del 2021.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 21:48

Avui hem tractat els següents temes:

-És la variant vietnamita un perill per a l'efectivitat de les vacunes?

Gràcies a la campanya de vacunació estem obtenint unes bones xifres i tot a punta que cada vegada està més a prop treure's la mascareta en espais oberts. Parlarem amb el Daniel López Acuña, epidemiòleg i exdirector d'acció sanitària en situacions de crisis de l'OMS.

-Les xifres són bones, la campanya de vacunació va bé i es veuen els efectes positius esperats, seria possible treure's la mascareta en espais oberts?

Penso que tot el debat que estem tenint sobre si retirar-la o no en espais oberts i especialment aquesta mena de cursa per veure quina comunitat autònoma ho fa abans o quin president autonòmic s'emporta la medalla d'or, és un acte imprudent, prematur i no contribueix necessàriament a reduir la transmissió de la pandèmia. En poques paraules, encara tenim una incidència alta a la majoria de les comunitats autònomes i amb un percentatge de vacunació encara molt baix com per contemplar el fet de treure'ns la mascareta i tenir una protecció grupal. El virus encara està circulant i encara hi ha transmissió en grups d'edats més joves i el més prudent és que conservem la mascareta fins que aconseguim les xifres que hem d'assolir en incidències i contagis.

-És possible que aquest debat estigui enviant un missatge erroni i que faci creure que el virus ja no existeix?

Definitivament ho crec, sembla com si fos un caprici el fet de seguir amb la mascareta, és un instrument de protecció que encara és necessari perquè també es poden contagiar les persones que estan vacunades. Lamentablement el missatge que està arribant a la població és que ja està superat i que podem anar pensant a treure'ns la mascareta i hauria de ser un missatge de precaució per no haver de tornar marxa enrere.

-Europa dirà no a l'ampliació de l'aeroport del Prat

L'aeroport del prat va ser ampliat recentment i està envoltat de paratges protegits mediambientalment. Parlarem amb Lluís Mijoler, alcalde del Prat del Llobregat, un dels municipis més afectats per aquesta nova demanda d'ampliació de l'aeroport.

Cal ampliar l'aeroport?

El que no pot fer és créixer, és a dir, no podem plantejar un creixement de l'aeroport perquè està dintre dels seus límits que en el seu dia ja es van marcar. Quan es va fer l'última ampliació es va dir que no creixeria més perquè l'equilibri a territorial d'aquesta zona metropolitana és realment molt complex i una ampliació de l'aeroport suposaria la destrucció d'espais naturals i construcció en el terreny agrari amb unes presumptes compensacions que tenen un interès general però sense millorar la zona.

Panys que estem reclamant a la Generalitat una especial protecció i que protegeixi aquestes zones per blindar encara més les possibles ampliacions de port i aeroport.Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar