COPE

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 31 de maig del 2021.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 09:28

Avui hem tractat els següents temes:

-Troben les raons de les trombos d'AstraZeneca i Janssen

Un equip d'investigadors alemanys ha descobert per què les vacunes d'adenovirus, com AstraZeneca i de Janssen, produeixen trombes. Aquests efectes adversos, molt poc freqüents, són generats per les proteïnes del virus que són introduïdes en la cèl·lula per despertar la resposta immune. Parlarem del tema amb el Dr. Ferran Moraga-Llopis vicepresident de l'Associació espanyola de vacunologia i pediatra.

-Perquè unes persones tenen efectes secundaris amb unes vacunes i d'altres no?

<< Això és una cosa molt complexa i precisament amb el tema dels trombos s'estan investigant per aquest motiu. Sembla que el tema dels trombos i la reacció immunitària és molt més forta. Moltes vegades succeeix en les persones joves i sobretot en les dones que tenen una reacció més notària molt més potent i aquesta podria ser una de les explicacions de l'escassa incidència de trombos.>>

-Dilluns és el dia mundial sense tabac

El tabac segueix sent una font de malalties importants. Parlarem amb el Dr. Fàbregas de Mas Ferriol metge expert en adicions.

-Podríem dir que el tabac és com una pandèmia acceptada socialment?

El tabac és un problema de salut pública des de fa moltíssims anys, però el que passa és que ha quedat una mica arraconat davant d'altres notícies, però segueix sent un dels problemes de salut més importants. A més a més deixar de fumar sembla la possibilitat més gran de col·laborar a la nostra pròpia salut perquè tenim clar que una persona que deixa de fumar redueix la incidència de moltes malalties respiratòries i oncològiques que estan relacionades directament amb el fum del tabac.

-L'estrès i l'ansietat que hem patit durant aquest confinament no ha ajudat el tabaquisme.

Gens ni mica, però hem de tenir en compte que hi ha una falsa creença del fet que fumar redueix l'ansietat i l'angoixa, però no hi ha cap evidència científica que fumar ajudi a estar menys nerviós sinó que el que fa és que si tu estàs més nerviós el que et falta és la teva base de nicotina i llavors si fumes redueixes aquesta ansietat.

Amb aquesta a pandèmia s'ha posat de manifest algun conflicte com per exemple una persona que està a casa sense balcons i amb poca ventilació, t'adones que molestes més quan fumes que quan estàs al carrer i potser això ha sigut una de les coses que ha deixat en evidència el problema del tabaquisme i que potser abans no era tan evident.Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las Calles

Poniendo las Calles

Con "El Pulpo"

Escuchar