COPE

Newsletters
Registrarme

EURÍBOR

Euríbor en positiu. Com podem fer front?

La taxa amb què es calculen la major part de les hipoteques s'ha fixat en el 0,005%.

Audio

Herrera a COPE CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 13:36

L'euríbor, l'índex bancari més utilitzat per calcular el preu de les hipoteques, ha tornat al signe positiu després de sis anys i dos mesos.

L'última vegada que l'euríbor a 12 mesos va estar en positiu va ser el febrer del 2016. Des d'aleshores el signe ha arribat a estar mig punt per sota del zero, esperonat per la política de tipus d'interès baixos del Banc Central Europeu per fer front a la crisi del 2008.

En canvi, avui l'índex s'ha fixat en el 0,005% en taxa diària. L'indicador va començar a pujar pel gener a l'entorn dels rumors dels augments de tipus, rumors que cada vegada agafen més consistència, per bé que encara no s'han materialitzat. La guerra a Ucraïna hi ha acabat de fer l'impuls definitiu.

Així, l'euríbor ha pujat un 27% durant el mes de març, i en el que va d'abril la corba ha experimentat una pujada més pronunciada, fins a aconseguir que avui hagi deixat enrere el signe negatiu, sis anys després. El valor de l'índex es calcula de forma diària, per la qual cosa caldrà veure si manté la tendència a l'alça.

L'escenari de la inflació es combat tradicionalment amb un augment del preu del diner, de tal manera que es frena el consum i, en conseqüència, baixen els preus. Però això afecta directament els tipus hipotecaris variables, calculats en funció de l'euríbor, que a partir d'ara podrien encarar una temporada d'augments consecutius.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb l'advocada especialitzada en el sector immobiliàri i la gestió patrimonial, Carmen Pérez-Pozo (àudio).


Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro.

Reproducir
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro.

Escuchar