COPE

Newsletters
Registrarme

SALUT

Els metges catalans al límit

Metges de Catalunya diu al conseller que no hi ha temps a perdre si vol evitar conflictivitat i mobilitzacions.

Audio

Herrera a COPE CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 13:04

Metges de Catalunya ha reclamat al nou conseller de Salut, Manel Balcells, que situï entre les seves prioritats la millora "immediata" de les condicions laborals i retributives del personal facultatiu.

En un comunicat, defensa aquestes mesures per començar a resoldre la crisi de professionals que pateix el sistema i per recuperar la capacitat de retenció i atracció de talent mèdic cap a la sanitat pública.

El sindicat diu a Balcells que no hi ha temps a perdre si es vol evitar la conflictivitat i l'inici de mobilitzacions que exigeixen uns professionals mèdics "esgotats, farts i amb un grau de malestar molt elevat". Per això, ha demanat mesures concretes i eficaces, i amb la màxima dotació pressupostària.

Segons Metges de Catalunya, els tres grans problemes de la sanitat són la sobrecàrrega assistencial, la precarietat laboral i retributiva i la falta de facultatius. Ha afegit que la finestra oberta amb la negociació simultània de les condicions de treball del personal sanitari públic i concertat és una "oportunitat d'or" perquè Salut pacti les millores que reclamen els professionals.

D’altra banda, l’organització ha instat el nou conseller a entomar el repte del relleu generacional de la plantilla mèdica davant la jubilació prevista de més de 3.000 facultatius entre aquest any i el 2026. En aquest sentit, ha demanat que Salut s’impliqui activament en la planificació de les necessitats de personal mèdic i la seva distribució pel territori.

Per últim, ha esperat que el diàleg obert i permanent que hi havia fins ara entre el sindicat i la conselleria es mantingui, s'incrementi i obtingui resultats.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb el secretari general de Metges de Catalunya, doctor Xavier Lleonart (àudio).


Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo