COPE

NATURA

Els empresaris ebrencs consideren "incomprensible" que es torni a aplicar el confinament comarcal al territori

L'AECE lamenta que s'ignori i es desatengui la petició de considerar la regió com una unitat a efectes de mobilitat

Audio

MIG DIA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 09 abr 2021

Tot i que l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE) i diversos alcaldes ho estan demanant des de l'aplicació de la mesura, Salut i el Procicat han declinat restringir la mobilitat a les Terres de l'Ebre com a unitat territorial. L'empresariat insisteix que no es pot aplicar les mateixes restriccions que a Barcelona i l'àrea metropolitana en un territori amb una densitat de població baixa i amb moltes relacions socioeconòmiques entre les quatre comarques.

Els empresaris buscaran la implicació d'alcaldes, del delegat del Govern, Xavier Pallarés, i del subdelegat a Tarragona del govern espanyol, Joan Sabaté, perquè s'escolti aquesta demanda. I és que a més de les relacions personals, el confinament comarcal té un alt impacte econòmic a l'Ebre sobretot a les capitals, que concentren els serveis i el comerç, i que acaba repercutint en altres empreses i autònoms que treballen per aquests sectors. Fernández ha insistit que es demana la unitat territorial a efectes de mobilitat per la baixa densitat demogràfica i la "idiosincràsia" del territori, "amb interrelacions contínues de feina, abastiment, i necessitats bàsiques" entre les quatre comarques ebrenques.

Hi ha molts comerços i empreses que viuen dels pobles veïns i de la interrelació entre totes les persones de les Terres de l'Ebre i també de fora del territori, però això ja ho entenem, que en algun moment s'ha d'aturar", ha dit. Des de l'AECE també ha assenyalat que la incidència de la covid, tot i que també arrossega una tendència negativa des de fa dies, és més baixa que a altres zones i regions del país.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Reproducir
Directo Fin de Semana

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Escuchar
Directo TRECE en salida: 'Tú eres misión' (redifusión)

TRECE en salida: 'Tú eres misión' (redifusión)

Con José María Calderón

Ver TRECE