COPE

SOCIETAT

El 42% dels recol·locats a Catalunya troben feina gràcies a la seva xarxa de contactes

El mercat ocult d'ofertes segueixes sent el medi més efectiu per accedir a un lloc de treball

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYABARCELONA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 16:48

Un 42% dels treballs són a través de la xarxa de contactes. Parlarem amb la Natàlia Marc directora operacions del grup Adecco.

-L'enquesta diu que un percentatge molt elevat de persones tornen a trobar feina gràcies a la seva xarxa de contactes.

Efectivament, el que hem comprovat que el mercat ocult d'ofertes segueixes sent el medi més efectiu per accedir a un lloc de treball. Dintre d'aquest mercat ocult és el medi més eficaç a Catalunya, en el 2020 el 42% de les persones que van trobar una alternativa professional ho van fer gràcies a aquest medi.

-El que fan aquestes empreses petites és demanar a algú de confiança per treballar amb ells?

La xarxa de contactes és això, la persona que està buscant feina dóna el missatge del seu objectiu professional a tota la seva xarxa coneguda i alhora els coneguts li poden donar informació com noms de companyies, tendències de mercat o altres contactes que la persona no coneixia.

-És un dels actius més valorats per trobar feina en aquest moment?

Sempre ha sigut la manera més efectiva, però en El 2020 ha tornat a agafar importància degut sobretot a la caiguda del mercat obert, és a dir, les ofertes que es publiquen. Vam veure que les ofertes van caure en picat sobretot en els mesos més durs del 2020 com van ser març i abril.

-Sol passar més en empreses grans o petites?

Es pot produir en tota mena de companyies, finalment és el fet d'accedir a una nova posició, sigui d'una companyia més gran o petita.

-Com podem cuidar aquesta xarxa de contactes?

El que és molt important per una persona que es troba en una situació de recerca, és important identificar a les persones del nostre entorn que ens puguin ajudar i tenir clar què necessitem també de cada persona. Un aspecte molt important és la constància i mantenir les connexions al llarg del temps.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar