COPE

Newsletters
Registrarme

22-1-21

Cribatges amb automostre al febrer a les farmàcies catalanes

Els resultats de la prova es penjaran al portal La meva Salut

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYA I ANDORRABARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 14:48

Avui parlem amb Nuria Bosch, vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, dels cribatges amb autotest que començaran al febrer a les farmàcies. Salut ha anunciat que a mitjans de febrer començaran els cribratges massius a les farmàcies amb test d’automostra. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que els paquets per a la població es començaran a distribuir tan bon punt acabin els cribratges a les escoles que s’estan fent després de les vacances de Nadal. Argimon ha explicat que s’ha decidit estendre els cribratges a les farmàcies a tot el territori després dels bons resultats de la prova pilot que s’ha fet a les Corts. Aquesta prova, que consistia en una mostra de saliva, ha tingut una acceptació del 30 % de la població a la qual anava adreçada. L’ampliació dels cribratges a les farmàcies es farà a tot Catalunya, però esglaonadament i allà on hi hagi una incidència més elevada de casos de la covid-19. A diferència de la prova pilot, es faran frotis nasal d’automostra, “més senzill”, segons Argimon. L’usuari recollirà el paquet a la farmàcia, es farà la mostra a casa i després el tornarà a entregar a la mateixa farmàcia. Els resultats de la prova es penjaran al portal La meva Salut. El departament aposta pels test d’automostra perquè permet estendre els cribratges amb molta rapidesa i sense hipotecar els professionals sanitaris, ara molt centrats en la vacunació i en els efectes de la tercera onada. Argimon també defensa la fiabilitat d’aquests tests. En el cas dels tests de les escoles s’estan detectant un 1,7 % de positius. “Quan tens un resultat superior al de la segona onada vol dir que va bé”, assegura.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 3

Directo Mediodía COPE

Mediodía COPE

Pilar García Muñiz

Escuchar
Directo Sorteo: Semifinales Copa del Rey

Sorteo: Semifinales Copa del Rey

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo TRECE Al Mediodía

TRECE Al Mediodía

Con Marco Chiazza y Lucía Crespo

Ver TRECE