COPE

MOSSOS D'ESQUADRA

Convocades 840 noves places de Mossos d'Esquadra

Entre les més importants es troben les novetats de les oposicions de Mossos que ja es van incloure en l'anterior convocatòria.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:40

Com cada dimecres, a Herrera a COPE Catalunya, parlem amb la portaveu del sindicat SAP-FEPOL de mossos d'esquadra, Imma Viudes (àudio) de l'actualtat policial. Destaca la convocatòria de 840 places de mosso d'esquadra.

La nova convocatòria no ens ha portat massa novetats. Entre les més importants es troben les novetats de les oposicions de Mossos que ja es van incloure en l'anterior convocatòria.

Podem recordar una de les més polèmiques dels últims anys, que continuarà vigent: a partir d'ara, quan un aspirant home i una aspirant dona estiguin avaluats amb les mateixes aptituds (és a dir, estiguin empatats), es concedirà el lloc o l'avantatge corresponent a les aspirants dones. Aquesta mesura busca fer més igualitària la presència de dones i homes en el cos de Mossos, ja que les primeres actualment conformen un 21% del total.

Ingressa a presó un jove detingut per cometre quatre robatoris violents a gent gran a Barcelona

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Ciutat Vella van detenir el 5 de gener un jove de vint-i-un anys com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb violència.

La investigació es va iniciar durant el mes de juny de l'any passat quan un mateix individu va consumar una sèrie de robatoris violents en un espai molt curt de temps.

En una ocasió, al vestíbul d'una estació de metro, va aprofitar que un home de vuitanta anys va treure la seva cartera per comprar un bitllet, el va empènyer violentament, fent-lo caure a terra, li va agafar la cartera de les mans d'una estrebada i va marxar corrents.

Un dels seus robatoris el va efectuar en un centre hospitalari de la ciutat. L'autor va seguir la víctima, una dona de seixanta-tres anys, fins a l'ascensor i li va sostreure les quatre polseres d'or que duia al canell d'una estrebada.

Posteriorment, va agredir al vigilant de seguretat durant la fugida.En una altra ocasió, va aprofitar que un home de setanta-quatre anys entrava al portal de casa seva per entrar amb ell i realitzar d'una manera violenta l'estrebada d'una cadena d'or que duia la víctima al coll, valorada en 800 euros, i marxar corrents.

La descripció física molt característica d'aquesta persona i la metodologia d'actuació similar en tots els fets van alertar al grup d'investigació.

Es tractava d'un home jove que assaltava a persones majors de seixanta anys, les agredia i els robava la cartera o les joies d'or que portaven.Les diferents gestions d'investigació, com el reconeixement fotogràfic de l'autor per part de les víctimes o l'anàlisi de les càmeres de seguretat, van permetre als agents identificar el presumpte autor dels fets.El detingut va passar a disposició judicial l'endemà de la detenció i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.


  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado
Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las Calles

Poniendo las Calles

Con "El Pulpo"

Escuchar