COPE

Newsletters
Registrarme

PATERNITAT

Classes de paternitat per a homes

Els homes estan assumint els seus permisos i algunes empreses posen en marxa mesures pioneres per animar els seus treballadors a fer-se càrrec de les cures.

Audio

Caterina Ruiz Ponce
COPE Cataluña

HERRERA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 21:09

Quan una parella decideixen ser pares fan uns cursos per mentalitzar-se i preparar-se per aquesta nova etapa, però fins ara estaven molt enfocats de cara a les dones. La igualtat en aquest cas, seria donar l'oportunitat als homes de realitzar aquests cursos per poder donar una bona criança. Les llevadores del SIR del CAP de la Rambla i del CAP turó de Can Mates han posat en marxa unes sessions sobre una paternitat responsable, activa i conscient. Parlem amb la llevadora del CAP Turó de Can Mates de Terrassa, Carme Monge.

- Els pares també volen formar-se.

Si els pares reclamen una mica saber com adaptar-se als temps moderns. Els pares d'avui dia volen estar amb més implicats i compartir aquesta responsabilitat de criança. Estan molt interessats en com aconseguir aquest canvi.

- En què consisteixen aquestes sessions que organitzeu?

Són grups d'homes que han de ser pares. Treballem el rol de pare, però fer-ho des d'una perspectiva de gènere, bàsicament oferim un espai on treballar aquesta transformació en els homes que tenen aquest interès. Hi ha una metodologia que és molt participativa i dinàmica, però també busca la reflexió, treballar les emocions i partir d'experiències pròpies.

- Què se li ensenya a un pare?

Amb els pares intentem sobretot fer-los reflexionar, parlar i tractar els temes de les situacions que han viscut per saber com s'han sentit i com podrien sentir-se diferents. No és treballar com es posa un bolquer sinó que siguin capaços d'agafar la iniciativa de posar un bolquer sense que ningú li digui, intentem trencar aquest esquema. Ho fem d'aquesta manera perquè potser s'han sentit que no participen i volem trobar aquest equilibri i igualtat amb la seva parella.


* Fes click aquí per escoltar l'entrevista senceraEscucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo