COPE

SALUT

Canvia el perfil dels ingressats a les UCI

L'evolució del virus és molt més ràpida i la gent que ingressa està entre els 40 i 63 anys

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 03 may 2021

S'ha donat autorització per distribuir les vacunes de Janssen i començar la seva aplicació. A Europa encara està pendent l'aprovació de la vacuna russa Sputnik 5 , l'agència del medicament europea ha de donar el vistiplau. Tenim el telèfon al Dr. Albert Gómez professor del departament de ciències mèdiques de la universitat de Girona i cap del servei de medicina interna de l'Hospital de Santa Caterina.

-Un dels avantatges que podem destacar de la vacuna de Janssen és que és d'una sola dosi.

Aquest és un avantatge respecte a la resta de vacunes, la vacuna de Janssen amb una sola dosis aconsegueix la immunitat necessària.

-Per què té uns límits d'edat?

Els estudis s'han fet a persones vacunades a partir dels divuit anys. No hi ha problemes d'edat per administrar una vacuna. Segurament que es fa per administrar les vacunes a les persones que tenen més risc d'agafar covid i risc de desenvolupar una malaltia greu, però en un principi no hi hauria problema.

-Havia sentit a dir que en funció de l'edat sí que havia vacunes que donaven una millor resposta immunitària com per exemple l'AstraZeneca, té una millor resposta immunitària en persones de vuitanta anys.

Les diferències són mínimes, no hi ha una diferència extraordinària entre una vacuna i una altra. Sí que és veritat que davant dels efectes secundaris que hi han hagut arran de les trombosis, era preferible fer-ho en edats més avançades.

-S'ha parlat moltíssim dels casos de trombosis, creus que és greu?

Va ser un efecte secundari molt poc freqüent i el benefici-risc de la vacuna sempre és superior el benefici que el risc, però en el cas que es donin,hi ha un molt petit percentatge que poden ser greus.

-Aquesta quarta onada sembla que no és tan dura com la segona o la tercera, però fa la sensació que s'allarga en el temps.

Podria estar en relació amb la variant britànica, sí que hem vist un canvi respecte als ingressos, abans ingressava gent molt més gran i ara els pacients vénen més greus i en comptes d'ingressar planta ingressen directament a l'UCI, és a dir, l'evolució del virus és molt més ràpida i la gent que ingressa està entre els 40 i 63 anys.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Noche de Adolfo Arjona

Con Adolfo Arjona

Reproducir
Directo La Noche de Adolfo Arjona

La Noche de Adolfo Arjona

Con Adolfo Arjona

Escuchar