COPE

Newsletters
Registrarme

ACTUALITAT

Avui s'encenen les llums de Nadal de Barcelona

La il·luminació de Nadal quedarà encesa fins al 6 de gener

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYABARCELONA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:12

A poc a poc anem donant la benvinguda al Nadal 2022-23 i un dels espectacles que esperem amb molta il·lusió cada any és l'encesa de llums de Nadal. Per saber com serà aquest any i quines novetats hi haurà parlarem amb la regidora de comerç, mercats i consum de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín.

- Quines seran les novetats d'enguany a la ciutat de Barcelona?

La principal novetat és la continuació de l'enlluernat, any darrere any ens anem superant, l'any passat teníem 100 quilòmetres del carrer il·luminats i aquest any seran 104, però malgrat que creixem en nombre i amb metres de carrers, baixem el consum a causa de la situació del preu de l'energia i ho hem volgut fer encara més sostenible, hem reduït un 31% el consum de llums i també 42 hores d'il·luminació. L'enllumenat estarà de diumenge a dijous de 17:30 fins a les 22 i els divendres i dissabtes fins a les 23. Per tant, serà una reducció d'una hora cada dia. Seguirem amb el nostre model, ajuntar el disseny de Barcelona amb la sostenibilitat i també esteses per tots els barris de la ciutat.

- Hi ha algun disseny d'aquest any que sigui nou?

L'any passat vam fer una cosa nova que va ser encarregar a través d'un concurs el disseny de tres espais nous al carrer Aragó, Gran Via i Plaça Catalunya i ja es va decidir que els conservaríem durant mínim tres anys. A causa de diferents circumstàncies no hem continuat fent més dissenys nous, però la nostra voluntat és poder-ho fer en un futur. Pel que fa a la resta de la ciutat, hi ha una part que la il·lumina l'Ajuntament, una altra part que il·luminen els comerciants i aquest any per exemple Passeig de Gràcia ha decidit fer un enllumenat especial.

- Com estarà la cerimònia de l'encesa?

Aquest any també tenim novetats amb l'encesa perquè ja fa uns anys que vam decidir que es fes cada any a un districte o barri diferent de la nostra ciutat, però a causa de la pandèmia i com que el centre havia estat molt castigat es va decidir fer-ho al Born i l'any passat a plaça Catalunya, però aquest any tornem els barris i precisament a Nou barris on l'encesa serà avui a les 18:00 a la plaça major amb un espectacle molt maco.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las Calles

Poniendo las Calles

Con "El Pulpo"

Escuchar