Audio

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 25 de març del 2020.

Tiempo de lectura: 2Actualizado14:51

Avui a Herrera a COPE Catalunya i Andorra hem parlat d'aquests temes:

-Un informe de Salut preveu fins a 13.000 morts per coronavirus a Catalunya en el pitjor dels escenaris.

Un informe del Departament de Salut preveu fins a 13.000 morts per coronavirus a Catalunya en el pitjor dels escenaris. La conselleria té a sobre de la taula diversos informes amb "múltiples escenaris" que canvien "cada dia", segons fonts de Salut. Un d'aquests informes preveu que el pic de contagis de covid-19 arribi a Catalunya a finals d'abril. Segons les prediccions que recull l'informe, les morts arribarien a 13.000 si els contagis segueixen el ritme d'Itàlia tot el temps i a les 7.600 si haver avançat les mesures de confinament té efecte. Fonts coneixedores de l'informe apunten que les xifres poden ser significativament inferiors si el confinament se segueixi de manera estricta.

L'informe, amb data del 24 de març, estableix dos escenaris a llarg termini. El primer passa per assumir que Catalunya segueixi el mateix ritme que Itàlia durant tot el temps, de manera que el pic de contagis s'assoleixi el 28 d'abril amb més de 121.000 casos en actiu.

El segon escenari preveu que el fet de posar en marxa les mesures de confinament 10 dies abans que en el mateix escenari a Itàlia té un efecte "positiu" en l'evolució de la corba, de manera que el pic arribi uns dies abans, el dia 24 d'abril, amb un menor número de casos i de manera més progressiva. En aquest escenari, la previsió és que el 24 d'abril hi hagi 70.891 casos en actiu.

-Els farmacèutics, indignats perquè Sanitat no els consideri grup de risc davant del coronavirus.

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya han expressat aquest dimarts la seva indignació pel fet que el Ministeri de Sanitat no els consideri col·lectiu de risc. Ho ha dit el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, que ha descartat públicament que sigui necessari subministrar material de protecció per als professionals de les farmàcies. Els diferents col·legis professionals han recordat al govern espanyol que atenen 2,3 milions de persones a l'Estat cada dia i, tot i que comprenen que es doni prioritat als hospitals, reclamen rebre també mesures de protecció.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar