SOCIETAT

Com sobreviure a l'estiu en parella?

Consells per passar unes vacances sanas i relaxades.

Herrera a COPE Catalunya Girona

Tiempo de lectura: 1' Actualizado 12:56

Arriben, per fi, l'estiu i les vacances, i és el moment en què més temps gaudim amb la nostra parella. No obstant això, passar 24 hores al dia al costat d'una altra persona no sempre és fàcil i la falta de costum, la necessitat d'espai propi o alguns problemes sense resoldre poden afegir tensió.

Silvia Congost ens dona uns consells bàsics però molt útils per a passar unes vacances en parella… i gaudir!

Compte amb les expectatives: hem de tenir clar que les vacances perfectes no existeixen i que mai són tan idíl·liques com imaginàvem.

Pot ser que un dia un vulgui passar més temps tot sol o que no li vingui de gust massa intimitat. També poden sortir malament els plans, o que sorgeixin imprevistos que impedeixin que pugueu fer el que teníeu planejat.

És important fluir i gaudir amb les diferents situacions per a no frustrar-se i acabar discutint.

Gaudir del factor sorpresa: no cal controlar-ho tot. És important obrir la ment a algun pla inesperat, a provar noves experiències, menjars, reptes... Intentar sorprendre i deixar-se sorprendre.

Per a poder gaudir d'aquestes vacances també és important trobar un equilibri entre les aficions de tots dos.

Compartir moments junts quan hi ha entreteniments en comú pot ser relativament fàcil; el que és més complicat és estar igual de bé quan no es comparteixen aficions. En aquest cas és important ser flexibles i comprensius amb la parella i respectar els seus gustos i preferències.

Posar bona actitud: practicar l'escolta activa, la comunicació i el sentit de l'humor, per a relativitzar i evitar discutir per petites ximpleries en les quals ningú sali guanyant. La comprensió i l'assertivitat seran claus per a unes bones vacances.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb la psicòloga experta en relacions i dependència emocional, Silvia Congost (àudio).


Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.