COPE

Newsletters
Registrarme

SEGURETAT

Barcelona viu el seu estiu més violent de la darrera dècada

"Escullen Barcelona perquè aquí no hi ha la pressió policial que hauria d'haver-hi i tampoc hi ha directrius polítiques per combatre la criminalitat"

Audio

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 19:43

Tots els mitjans de comunicació, tant nacionals com internacionals, s'estan fent ressò de què està passant a Barcelona aquest estiu. Feia 10 anys que la ciutat no vivia una situació semblant. I és que les dades diuen que des de l'1 de juliol hi ha hagut 8 homicidis a Barcelona. Per a Eugenio Zambrano, Portaveu del CSIF, "afortunadament les administracions responsables de la seguretat, com són l'Ajuntament de Barcelona i el govern de Quim Torra, admeten el problema. Aquesta situació és una crisi de seguretat que no s'ha gestat en dos dies. L'ajuntament ha estat i està en mans d'activistes que a la seva arribada pretenien treure l'arma de foc als agents de la Guàrdia Urbana. I ara sembla que es vol culpar a agents externs, com l'Administració de Justícia. Uns jutges i fiscals que en Barcelona estan desbordats per culpa de la mala gestió política tant de l'ajuntament com de la Generalitat".
"Els jutges i fiscals apliquen la llei en funció de l'atestat policial que es fa. Si aquest atestat no és de qualitat, la justícia no pot intervenir i actuar. La tinent d'alcalde Laia Bonet recentment ha culpat a la Guàrdia Urbana de la situació pel volum d'agents que estan de vacances, i ja li hem traslladat el nostre malestar i que no pensem permetre que ens doni una imatge desvirtuada i demagògica del cos".
Les dades que aporta el senyor Zambrano són molt ressenyables. 700 delictes al dia, el que suposa uns 29 delictes cada hora i d'aquests el 40% són violents. També destaca que l'índex de criminalitat de Barcelona ha pujat un 26% des de l'arribada d'Ada Colau al consistori.
"Si el codi penal és el mateix a tota Espanya, per què els delinqüents trien Barcelona? La policia també ha de fer autocrítica. Som pocs recursos humans i estem mal gestionats". "Escullen Barcelona perquè aquí no hi ha la pressió policial que hauria d'haver-hi i tampoc hi ha directrius polítiques per combatre la criminalitat".
Per acabar, Eugenio Zambrano destaca que la policia ha perdut autoritat i que es trigarà a recuperar, a més de donar el seu suport a Albert Batlle en el seu nomenament a l'Ajuntament de Barcelona per lluitar contra la inseguretat.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado